Κορωνοϊός – Νέα Ζηλανδία: Τα sex shop κάνουν «χρυσές» δουλειές..!

«Χρυσές» δουλειές κάνουν τα sex shop στη Νέα Ζηλανδία από τη στιγμή που η πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε lockdown για έναν μήνα λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την μεγαλύτερη εταιρεία αυτής της κατηγορίας της χώρας, οι πωλήσεις των προϊόντων της έχουν τριπλασιαστεί μετά το «λουκέτο» στη χώρα.

Η μεγαλύτερη «έκρηξη» των πωλήσεων της εταιρείας Adult Toy Megastore καταγράφηκε 48 ώρες πριν την έναρξη του lockdown στις 25 Μαρτίου με την προοπτική ενός βαρετού μήνα για τους Νεοζηλανδούς.

«Πουλάμε αρκετά βοηθήματα για αρχάριους. Φαίνεται σαν να λένε οι άνθρωποι “έχω χρόνο, ας δοκιμάσω κάτι καινούργιο”» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Στα ευπώλητα περιλαμβάνονται επίσης προφυλακτικά, λιπαντικά, επιτραπέζια παιχνίδια με θέμα το σεξ αλλά και καθαριστικά για σεξουαλικά βοηθήματα.

Η «καλή ημέρα» για την εταρεία είχε φανεί από τις 11 Μαρτίου όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανακοινώσει την πανδημία του κορωνοϊού με εκπρόσωπό της να λέει στον Guardian ότι εκείνη την ημέρα τριπλάσιαστηκαν οι πωλήσεις και στη Νέα Ζηλανδία και στην Βρετανία και στην Αυστραλία.

Αντίστοιχες «κορυφώσεις» καταγράφηκαν στις 22 Μαρτίου όταν ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ανακοίνωσε το κλείσιμο των μπαρ αλλά και μια ημέρα νωρίτερα όταν είχε κάνει την ίδια ανακοίνωση ο Μπόρις Τζόνσον για τη Βρετανία.