Κορωνοϊός – Βρετανία: Σουπερ μάρκετ απαγορεύουν την είσοδο σε όσους δεν φορούν μάσκα

Κορωνοϊός – Βρετανία: Σουπερ μάρκετ απαγορεύουν την είσοδο σε όσους δεν φορούν μάσκα

Και τα τέσσερα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας δήλωσαν ότι στο εξής θα αρνούνται την είσοδο σε πελάτες που δεν φορούν μάσκες.

Τόσο η Tesco όσο και η Asda ανακοίνωσαν τη νέα πολιτική χθες, αφού οι Morrisons και Sainsbury’s είχαν προηγηθεί.

Τα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται σε συνεχή αύξηση σε ολόκληρη τη χώρα και οι φόβοι ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα μπορούσε να λυγίσει κάτω από την άνευ προηγουμένου πίεση, παρά το συνεχιζόμενο λοκντάουν, γίνονται όλο και πιο έντονοι.

Σε δήλωσή της, η Tesco δήλωσε ότι δεν θα «επιτρέπει πλέον την είσοδο σε κανέναν που δεν φοράει κάλυψη προσώπου, εκτός αν απαλλάσσεται με κυβερνητική απόφαση.»

«Για να υποστηρίξουμε τους συναδέλφους μας, θα έχουμε πρόσθετη ασφάλεια στα καταστήματα για να βοηθήσουμε στη διαχείριση της κυκλοφορίας. Οι συνάδελφοί μας εργάζονται σκληρά σε δύσκολες συνθήκες για να βεβαιώσουν ότι όλοι μπορούν να πάρουν ό,τι χρειάζονται και θα ζητούσαμε από όλους να είναι ευγενικοί, υπομονετικοί και να επιδείξουν σεβασμό, καθώς όλοι εργαζόμαστε για να κρατήσουμε ο ένας τον άλλον ασφαλή.»

Η αλυσίδα Tesco, το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι ζητούσε επίσης από τους πελάτες να ψωνίζουν μόνοι τους όπου είναι δυνατόν.

Ένας εκπρόσωπος της Asda δήλωσε: «Εάν ένας πελάτης έχει ξεχάσει τη μάσκα του, θα συνεχίσουμε να τους προσφέρουμε μια δωρεάν, αλλά εάν κάποιος αρνηθεί να τη φορέσει χωρίς έγκυρο ιατρικό λόγο και να εμφανιστεί προκλητικός στους συναδέλφους μας, το προσωπικό ασφαλείας θα του αρνείται την είσοδο.»

Και τα δύο σούπερ μάρκετ, που εξέδωσαν την ανακοίνωσή τους μια μέρα μετά τη Morrisons και εν συνεχεία τη Sainsbury’s, απέσπασαν τα εύσημα του υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ για την κίνησή τους.

«Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση», δήλωσε ο Χάνκοκ.