Κορωνοϊός: Άδειοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ελάχιστοι οι επισκέπτες της Ακρόπολης

Δραματική και πρωτοφανής η κατάσταση που βιώνει η αγορά γύρω από τον Παρθενώνα, καθώς η όποια ελάχιστη κίνηση είχε αρχίσει να εμφανίζεται τις προηγούμενες εβδομάδες, εκμηδενίστηκε λόγω της έξαρσης του κορονοϊου.

H Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Μακρυγιαννη, η Αθ. Διάκου και οι δρόμοι της Πλάκας είναι εντελώς άδειοι, ενώ ελάχιστοι είναι και οι επισκέπτες του μουσείου της Ακρόπολης και των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.

«Διανύουμε μια κρίση τα αποτέλεσμα της οποίας δεν τα έχουμε δει ακόμα», σημειώνουν όσοι καταστηματάρχες καταφέρνουν και παραμένουν ανοιχτοί, εκτιμώντας ότι στα τέλη του μήνα, θα προκύψουν απανωτά λουκέτα, κάτι άλλωστε το οποίο σημειώνει και σε σημερινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Συλλογος Αθηνών.

Συγκεκριμένα υπογραμμίζει «την αγωνία της επιχειρηματικής κοινότητας», αφού εντός του Αυγούστου «λήγουν οι τελευταίες επιταγές του Μαΐου που είχαν πάρει τότε παράταση εξόφλησης και χιλιάδες έμποροι δεν θα μπορέσουν να τις καλύψουν», λόγω της περαιτέρω μείωσης του τζίρου της.

«Ταφόπλακα» η ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ
Επιπλέον, η οδηγία του State Department προς τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους προς την Ελλάδα, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, χαρακτηρίζεται ως ταφόπλακα για την φετινή τουριστική περίοδο, από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Σύμφωνα με την οδηγία, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC), καλούν τους ταξιδιώτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να αναβάλλουν ακόμη και τα ταξίδια που κρίνονται απαραίτητα. Όπως εξηγεί, ο κίνδυνος για να προσβληθεί κάποιος από COVID-19 στην Ελλάδα είναι υψηλός και εάν κάποιος νοσήσει και χρειαστεί ιατρική βοήθεια, οι πόροι ενδέχεται να είναι περιορισμένοι.