Κορυφώνεται η αγωνία – Με το σύστημα Sonar οι σημερινές έρευνες

Κορυφώνεται η αγωνία σήμερα. Οι έρευνες συνεχίζονται για 21η ημέρα, στη προσπάθεια εντοπισμού σορών στις λίμνες Μεμί και Κόκκινη λίμνη, όπου ο 35χρονος, κατά συρροήν  δολοφόνος ομολόγησε ότι πέταξε τα θύματά του.

Σήμερα  το πρωί το σύστημα Multibeam Sonar θα εγκατασταθεί και θα δοκιμαστεί στη λίμνη στο Ξυλιάτο.

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Κόκκινη Λίμνη, όπου θα γίνουν έρευνες στον βυθό της, δηλαδή το σύστημα θα φωτογραφίσει τι έχει ο πυθμένας της Κόκκινης Λίμνης. Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι τις 11 το πρωί.

Το συγκεκριμένο σύστημα σόναρ που τίθεται από σήμερα σε λειτουργία ονομάζεται,  θα βοηθήσει καθοριστικά αφού έχει τη δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης του βυθού, σε μια λίμνη που το βασικότερο πρόβλημά της είναι η μηδενική ορατότητα στον βυθό.

Έχει επίσης τη δυνατότητα να φωτογραφίζει στο βυθό ενώ αν εντοπίσει όγκους λάσπης οι εικόνες που θα καταγράψει θα σταλούν στη Βρετανία, ούτως ώστε οι εμπειρογνώμονες να αναλύσουν το τι περιέχεται κάτω από τη λάσπη.

Χθες  άκαρπες απέβησαν οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη όπου δύτης καταδύθηκε στα νερά της μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο κουβούκλιο, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει κάτι.