Κορονοϊός – Ελλάδα: 41 νέα κρούσματα – Που εντοπίστηκαν

Ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε σήμερα 41  νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid 19 , εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.772 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 54.6% είναι άνδρες.

Υπάρχουν περιθώρια έλεγχου της Covid-19 παρά την αύξηση των κρουσμάτων – Ο δεκάλογος των κορονο-διακοπών

Από τα σαράντα ένα νέα κρούσματα, 11 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, Δεκαπέντε είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 9 καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 3 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 1 στην περιφερειακή ενότητα Δράμας και 2 στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Από το σύνολο των 3772 κρουσμάτων, 990 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1969 (52.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες).