ΚΟΠ: Επικυρώθηκε η επανεκλογή Κουτσοκούμνη στη Προεδρία

Η ετήσια Γενική Συνέλευση επικύρωσε την επανεκλογή του Κωστάκη Κουτσοκούμνη στην Προεδρία της ΚΟΠ για τις περιόδους 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018 και 2018-2019. Ο κ. Κουτσοκούμνης ήταν ο μοναδικός που είχε υποβάλει υποψηφιότητα μέχρι τις 20 Ιουλίου, τελευταία ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΚΟΠ.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας ΠοδοσφαίρουΚωστάκης Κουτσοκούμνης, στην ομιλία του μετά την επικύρωση της επανεκλογής του στο αξίωμα, έκανε λόγο για μια δύσκολη χρονιά για το ποδόσφαιρο και για τον ίδιο, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας για το καλό του αθλήματος.

«Δεν ήταν μια εύκολη χρονιά αυτή που πέρασε για κανένα. Πόσο μάλλον για τον Πρόεδρο. Τούτη τη χρονιά το ποδόσφαιρο δέχτηκε επιθέσεις όχι μόνο εκ των έξω αλλά και εκ των έσω. Χωρίς ουσιαστικά στοιχεία, είδαμε το άθλημα μας να διασύρεται. Είδαμε να παρέχεται βήμα σε φήμες και σε διαδόσεις, αλλά και σε κακόπιστη κριτική», ανέφερε ο κ. Κουτσοκούμνης.

Παράλληλα ότι «είδαμε να σταυρώνονται άτομα του χώρου, χωρίς καν να αναμένουμε την ολοκλήρωση των ερευνών της Αστυνομίας ή το κατηγορητήριο ή τη δίκη. Είδαμε κατευθυνόμενους και προπαγανδιστές. Είδαμε κακόπιστη κριτική και επιφανειακές προσεγγίσεις».

Έκανε επίσης λόγο για παράτυπη εμπλοκή κομμάτων και πολιτειακών παραγόντων «στα του οίκου μας, να μας κατηγορούν με τα χειρότερα επίθετα και να μας απαξιώνουν χωρίς προβληματισμό και ίχνος ευθιξίας». Ακούσαμε, είπε, και διαβάσαμε αοριστίες, κάποιες σαν πρώτη είδηση σε δελτία. Τα κοσμητικά επίθετα, πρόσθεσε, για το άθλημα και τους ανθρώπους του είχαν την τιμητική τους.

Κάποιοι, είπε επίσης, αμφισβήτησαν την πρόοδο της ΚΟΠ τα τελευταία χρόνια, τα έβαλαν αόριστα με τους θεσμούς οι οποίοι έτυχαν επεξεργασίας και από την UEFA και την FIFA.

«Κάποιοι επιθυμούσαν διακαώς την ταπείνωση μας και τη διάλυση μας. Ακούσαμε και διαβάσαμε πολλά σε ένα παροξυσμό απόψεων και αφορισμών. Δεν λυγίσαμε. Δεν τους κάναμε τη χάρη. Δεν απαντήσαμε στα κτυπήματα κάτω από τη μέση και στους πολλούς υπαινιγμούς», ανέφερε.

Ο κ. Κουσοκούμνης ανέφερε ότι, κάνοντας υπομονή και ύστερα από έρευνα από τις αρμόδιες αρχές, διαπιστώθηκε αυτό που ήδη γνώριζαν: «Ουδέν μεμπτόν. Δικαιωθήκαμε».

«Η Ομοσπονδία δεν έχει καμία σχέση με τα όσα της καταλογίζονται. Είχαμε χρηστή διοίκηση προς απογοήτευση πολλών. Είχαμε ανθηρά οικονομικά σε αντίθεση με τη γενική κατάσταση των οικονομικών σε πλείστους τομείς της οικονομίας. Οι δήθεν συγκλονιστικές μαρτυρίες και στοιχεία ήταν απλά για εντυπωσιασμό, για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη, για πέντε λεπτά στο γυαλί», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι σε άτυπη Γενική Συνέλευση τον Σεπτέμβριο, ενδεχομένως να πρέπει να τεθούν όλα όσα αφορούν τα θέματα αυτά.

Σημειώνοντας ότι λάθη έγιναν στην πορεία και ότι θα γίνουν κι άλλα, παρ` όλη την εμπειρία και την καλή θέληση, ο κ. Κουτσκούμνης έκανε έκκληση «να αφήσουμε τις όποιες μεταξύ μας διαφορές για το γενικότερο καλό».

«Μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. Μπορούμε και έχουμε δικαίωμα να διαφωνούμε αλλά όχι σαν αντίθετοι ή διαφορετικοί. Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε και δεν υπάρχει πεπρωμένο που δεν μπορούμε να επιδιώξουμε. Φτάνει να το θελήσουμε, φτάνει να το φανταστούμε», ανέφερε.

Μπορούμε, πρόσθεσε, «να φέρουμε τα ΣΥΦΙ στο ίδιο τραπέζι με μας, για το γενικότερο καλό αλλά και τη μείωση της βίας, φτάνει να είναι κατανοητό ότι δεν θα τους δώσουμε και το τραπέζι». Είπε επίσης ότι θα μπορούσαν να επιτευχθούν οι στόχοι της ηθικής στο χώρο, την ενίσχυσης των φτωχών σωματείων και των φτωχών αθλητών, αλλά και των εκτοπισμένων σωματείων, μερικά από τα οποία πεθαίνουν, και μαζί τους το άκουσμα των πόλεων τους και των χωριών τους, μακριά από τα βλέμματα και τη συμπαράσταση της πολιτείας.

«Μπορούμε να έχουμε διάλογο με την πολιτεία για τα πολλαπλά μας προβλήματα, είναι απαραίτητο, φτάνει η πολιτεία να αναγνωρίζει και να σέβεται το αυτοδιοίκητο», ανέφερε.

Μίλησε επίσης για τους στόχους της στήριξης της διαιτησίας, της ενίσχυσης του αθλητικού δικαστή, της δημιουργίας συνθηκών περαιτέρω προόδου, της στήριξης του Κύπριου ποδοσφαιριστή, της θωράκισης του αθλήματος απ ` όσους επιθυμούν την εκμετάλλευσή του.

Ο κ. Κουτσοκούμνης δήλωσε ότι θα δουλέψει ακούραστα όπως και σε προηγούμενα χρόνια, «θα κοιτάξω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και μαζί, με διάλογο και προσπάθεια, θα βρούμε λύσεις ή διεξόδους».

«Πάνω από όλα, όμως, θα σας ζητήσω να πορευτούμε μαζί, με κοινά όνειρα και κοινούς στόχους. Τούτη η ανανέωση της θητείας μου ας είναι μια νέα αρχή όπου θα βλέπουμε το κοινό συμφέρον, τους μικρούς και τους μεγάλους και τους μεσαίους, όπου θα υπάρχει ο σεβασμός προς όλους, όπου θα είμαστε όλοι συσπειρωμένοι και δυνατοί γιατί σαν ποδόσφαιρο αξίζουμε πολύ περισσότερα από τούτα που σήμερα απολαμβάνουμε. Αξίζουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα από αυτήν που βλέπουμε. Προσφέρουμε πολύ περισσότερα από όσα παίρνουμε. Ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε πολλά, πάντα για το καλό του ποδοσφαίρου και των Σωματείων μας», ανέφερε.

Ο κ. Κουτσοκούμνης ευχαρίστησε τα μέλη της ΓΣ για τη στήριξη που του πρόσφεραν και μετέφερε επίσης το σεβασμό του στα μέλη που δεν τον στήριξαν για επανεκλογή του στην Προεδρία.

Παράλληλα, τόνισε πως η οικονομική ευρωστία της ΚΟΠ θα αποβεί προς όφελος όλων των Σωματείων.

“Δεν είναι αμαρτία η οικονομική ευρωστία της ΚΟΠ. Μπορούμε να προχωρήσουμε σε πολλές τομές όσον αφορά το ποδόσφαιρο, όπως πράξαμε με την εξασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μεγάλου αριθμού Σωματείων”, ανέφερε ο κ. Κουτσοκούμνης.

Εξήγγειλε παράλληλα πως έχει αποφασιστεί η διάθεση ποσού 750.000 ευρώ σε όλα τα Σωματεία όλων των Κατηγοριών, όχι τοις μετρητοίς, αλλά με τρόπο που θα αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.