ΚΟΠ: Επανεκλογή Κουτσοκούμνη για 7η συνεχή θητεία

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, επανέκλεγεται στις 3 Αυγούστου χωρίς ανθυποψήφιο στην Προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Σήμερα το μεσημέρι έληξε η προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων ενόψει της εκλογικής συνέλευσης, με τον κ. Κουτσοκούμνη να είναι ο μοναδικός υποψήφιος.

Ανακοίνωση της ΚΟΠ αναφέρει ότι «Η μοναδική υποψηφιότητα που κατατέθηκε ενόψει της εκλογικής συνέλευσης της 3ης Αυγούστου 2015 και η οποία υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Γενικής Συνέλευσης, είναι αυτή του νυν Προέδρου Κωστάκη Κουτσοκούμνη».ανακοίνωση της ΚΟΠ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, στις 3 Αυγούστου η Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ θα ανακηρύξει εκ νέου τον κ. Κουτσοκούμνη Πρόεδρο της ΚΟΠ για τετραετή θητεία, μέχρι και την ποδοσφαιρική περίοδο 2018 – 2019, συμπεριλαμβανομένης.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης θα ανακηρυχθεί στη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας για 7η συνεχόμενη θητεία χωρίς ανθυποψήφιο. Ο κ. Κουτσοκούμνη εξελέγη στην Προεδρία της ΚΟΠ για πρώτη φορά το 2001. Από το 2001 μέχρι το 2011 η θητεία ήταν δύο χρόνια. Από το 2011 η θητεία έγινε τετραετής. Συνολικά βρίσκεται στη θέση του προέδρου 14 χρόνια.

Ο κ. Κουτσοκούμνης άρχισε την εμπλοκή του στα διοικητικά της ΚΟΠ πριν 21 χρόνια. Το 1994 ως εκπρόσωπος του ΑΠΟΕΛ ορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο και εξελέγη στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου και ταυτόχρονα στη θέση του προέδρου των Εθνικών ομάδων υπό την προεδρία του Μάριου Λευκαρίτη.

Τα σωματεία επέλεξαν την πεπατημένη λέει ο Χαρ. Μανώλη

Σε ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της Ανόρθωσης, Χαραλαμπος Μανώλη αναφέρει ότι η δική του υποψηφιότητα «δεν έτυχε της απαιτουμένης στήριξης που προνοείται από το Καταστατικό, παρ’ όλες τις προσπάθειες που κατεβληθήσαν σε προσωπικό αλλά και σωματειακό επίπεδο, με Προέδρους αλλά και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων».

«Φαίνεται ότι τα Σωματεία για τους δικούς τους λόγους, επέλεξαν την πεπατημένη, παρά να δώσουν την ευκαιρία σε μια νέα προοπτική, πράγμα που κατανοώ και σέβομαι», καταλήγει.

Συνεχάρη τον κ. Κουτσοκούμνη για την επανεκλογή του στην προεδρία της ΚΟΠ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο κ. Κουτσοκούξνης «θα υιοθετήσει μέρος του προγράμματος μου, που ο ίδιος θα θεωρήσει ότι θα βοηθήσει στην καλυτέρευση της λειτουργίας της Ομοσπονδίας, αλλά και στην οικονομική ανακούφιση των μικρότερων Σωματείων».