ΚΟΠ: Αδυναμία της Αστυνομίας να εντοπίσει τους ύποπτους

Η ΚΟΠ κάνει λόγο για αδυναμία της Αστυνομίας να εντοπίσει ύποπτους και ενόχους σε σχέση με τις συνεχόμενες «αποτρόπαιες» επιθέσεις σε βάρος μελών της διαιτησίας, προσθέτοντας ότι αυτό ενθαρρύνει τους δράστες σε νέες ενέργειες με σκοπό να τρομοκρατήσουν διαιτητές.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι:

Δυστυχώς η αδυναμία της αστυνομίας να εντοπίσει ύποπτους και ενόχους για τις αποτρόπαιες επιθέσεις σε βάρος διαιτητών ενθαρρύνουν τους δράστες σε νέες ενέργειες με σκοπό να τρομοκρατήσουν διαιτητές.

Αυτή τη φορά στόχος ήταν και πάλι ο διεθνής μας διαιτητής Λέοντιος Τράττου με εμπρησμό του αυτοκινήτου του.

Ευτυχώς ούτε σε αυτή την περίπτωση θρηνήσαμε ανθρώπινο θύμα αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί την επόμενη φορά. Η ΚΟΠ εκφράζει τη θλίψη της αλλά και την αγανάκτηση της γιατί δεν υπήρξε μέχρι τώρα αποτελεσματική αντίδραση των αρχών για τις συνεχόμενες επιθέσεις σε βάρος μελών της διαιτησίας.

Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα θα συνειδητοποιήσουν κάποιοι τις ευθύνες τους και θα δείξουν αποφασιστικότητα για εντοπισμό των δραστών.

Εκφράζουμε την συμπάθεια μας και την συμπαράσταση μας στον Λεόντιο Τράττου με την ευχή να είναι το τελευταίο θύμα άνανδρης επίθεσης. Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε πως για το εχθρικό κλίμα προς τους διαιτητές έχουν ευθύνη, έστω και άθελα τους, όσοι στιγματίζουν διαιτητές και διαιτησίες, ασκώντας κριτική (ενίοτε έντονη) για λάθη που σε μερικές περιπτώσεις είναι και επουσιώδη.

Δυστυχώς δεν μπορεί να υπάρξει αλάνθαστη διαιτησία ούτε στην Κύπρο ούτε σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου. Είναι ανθρωπίνως αδύνατον, γι αυτό θα πρέπει να δείχνουμε κατανόηση και ανοχή προς τους διαιτητές μας. Εξάλλου, όλοι μας είμαστε μάρτυρες διαιτησιών με σοβαρά λάθη από διεθνείς, εγνωσμένου κύρους διαιτητές στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της UEFA.

Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση της Ομοσπονδίας πως τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και πλήττουν το σύνολο της οικογένειας του ποδοσφαίρου μας αλλά και της ίδιας της κοινωνία μας.

Καλούμε για άλλη μια φορά την αστυνομία να προχωρήσει στην ενδελεχή διερεύνηση των βομβιστικών επιθέσεων σε βάρος των διαιτητών και επιτέλους να οδηγήσει τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης πριν θρηνήσουμε θύματα.