Κοντά στην Ακτή του Κυβερνήτη η φωτιά Πεντακώμου, εκκενώνονται κατοικίες

Φωτιά, η οποία ξέσπασε αρχικά σε αυτοκίνητο, που κινείτο στον αυτοκινητόδρομο, επεκτάθηκε στη συνέχεια σε παρακείμενα χωράφια στην περιοχή Πεντακώμου και μαίνεται ανεξέλεγκτη, με την Αστυνομία να απευθύνει έκκληση για αποφυγή μετακινήσεων προς Λεμεσό. Η φωτιά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το camping, ενώ εκκενώθηκαν κατοικίες.

Eντολή για την εκκένωση μεμονωμένων κατοικιών που βρίσκονται στην Ακτή του Κυβερνήτη έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στους εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, εκτός απρόσμενης εξέλιξης, επίκειται διαχείριση της κατάστασης.

«Η φωτιά είναι πολύ κοντά από το camping», λέει o κοινοτάρχης Πεντακώμου, Πάμπος Χαραλάμπους, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι κινδυνεύουν μεμονωμένες κατοικίες.

Από πλευράς της με ενημέρωση από την Πολιτική Άμυνα, εκκενώθηκαν κατοικίες, που βρίσκονται περιμετρικά της φωτιάς.

Για κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται στην περιοχή δυνάμεις πυρόσβεσης. Η πυρκαγιά μαίνεται σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και επιχειρούν για την κατάσβεση της 6 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από την ΕΜΑΚ, όπως επίσης και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα.

Αρχικά επιχειρούσαν 3 οχήματα και ενισχύθηκαν με ακόμη 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα, 2 από Επαρχία Λεμεσού και 1 από Επαρχία Λάρνακας.

Από την φωτιά στο αυτοκίνητο δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός, ενώ το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν οι επιβαίνοντες του.

Έχουν κλείσει για την τροχαία κίνηση οι λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού, με κατεύθυνση τη Λεμεσό, καθώς και ο παλιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού.

Παράλληλα η Ναυαγοσωστική Μονάδα Λεμεσού ανέφερε πως βρίσκεται σε επιφυλακή σε περίπτωση που χρειαστεί η μεταφορά πολιτών δια θαλάσσης, λόγω πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, οι Ναυαγοσώστες μαζί με ένα σκάφος διάσωσης, σε συνεργασία με μέλη των ΟΥΚ οι οποίοι βρίσκονται στο σημείο με δύο σκάφη τους, τη Πολιτική Άμυνα, ΚΣΕΔ και άλλους αρμόδιους φορείς, έχουν κατάρτιση σχέδιο δράσης για μεταφορά 100-120 πολιτών, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, που παραμένει κλειστό, εκτείνεται από την έξοδο της Ακτής του Κυβερνήτη μέχρι και την έξοδο Μονής. Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση για αποφυγή μετακινήσεων προς Λεμεσό, λόγω μεγάλης συμφόρησης. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί.

Καλούνται επίσης να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των αστυνομικών.