Κομμένη η business class

Αναδιαμορφώνει της στάση της η κυβέρνηση αναφορικά με τα ταξίδια των κρατικών αξιωματούχων κάνοντας χρήση της διακεκριμένης θέσης, θέμα το οποίο ανέδειξε το laimitomos.com με τίτλο: Business class για τον Υπουργό, μνημόνιο για τον λαό.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το δημοσίευμα, η κυβέρνηση μίλησε για παρερμηνεία της απόφασης του υπουργικού Συμβουλίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο επανήλθε στο όλο θέμα στην πρωινή του συνεδρία διευκρινίζοντας το ακριβώς ισχύει σε σχέση με τα υπηρεσιακά ταξίδια στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την διευκρίνιση δικαιούχοι για επιχειρηματική θέση για ταξίδια που υπερβαίνουν τις πέντε ώρες, περιλαμβανομένου του χρόνου αναμονής, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Γενικός Εισαγγελέας, οι Υπουργοί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ουδείς άλλος.

Στην συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου διευκρινίστηκε επίσης ότι, σε περιπτώσεις που το υπηρεσιακό ταξίδι δεν υπερβαίνει τις πέντε ώρες, περιλαμβανομένου του χρόνου αναμονής, θα χρησιμοποιείται οικονομική θέση εκτός και αν το κόστος του εισιτηρίου καλύπτεται από διεθνή οργανισμό.