Κολωνία: Έληξε η ομηρία στον σιδηροδρομικό σταθμό – Συνελήφθη ο δράστης

Με τη σύλληψη του δράστη πριν από λίγο έληξε τελικά η υπόθεση ομηρίας στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, για την οποία είχαν σημάνει συναγερμό οι Αρχές της γερμανικής μεγαλούπολης.

Κατά την επέμβαση των ανδρών των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας ο ένοπλος τραυματίστηκε σοβαρά και γίνονται προσπάθειες για την ανάνηψή του, ενώ μια γυναίκα όμηρος τραυματίστηκε ελαφρά και της παρέχονται οι πρώτες βοήθειες. Πριν την επέμβαση των αστυνομικών ακούστηκαν δύο εκρήξεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία όλα ξεκίνησαν από τον καυγά ενός ζευγαριού σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας fast food που κλιμακώθηκε. Ο άνδρας πέταξε μια εμπρηστική ύλη μέσα στο εστιατόριο, η κοπέλα έτρεξε να γλιτώσει σε παρακείμενο φαρμακείο, όπου ο δράστης την ακολούθησε σε έξαλλη κατάσταση και την κρατούσε όμηρο.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ένα κορίτσι μεταφέρθηκε με ελαφρά τραύματα σε νοσοκομείο. Κατά πόσον ο τραυματισμός της σχετίζεται με την υπόθεση ομηρίας μένει να αποδειχθεί. Νωρίτερα το γερμανικό δίκτυο n-tv είχε μεταδώσει ότι ο δράστης είχε πιάσει όμηρο κι ένα 14χρονο κορίτσι, το οποίο περιέλουσε με κάποιο εύφλεκτο υγρό και του έβαλε φωτιά, αλλά μετά το άφησε ελεύθερο.