Κολομβία: Λιντσάρισμα άνδρα μέχρι θανάτου λόγω φημών περί απαγωγής παιδιών

Πλήθος που κατηγορούσε έναν άνδρα για απαγωγή παιδιών- χωρίς οι κατηγορίες να ευσταθούν- τον λίντσαρε μέχρι θανάτου στην Κολομβία.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στην Μπογκοτά, το φρικτό περιστατικό σημειώθηκε σε προάστιο της πρωτεύουσας της χώρας και η διασπορά των ψευδών καταγγελιών, τις οποίες οι αρχές είχαν διαψεύσει, έγινε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, καθώς και άλλα έξι πρόσωπα που κατηγορούνταν πως «ευθύνονταν για την εξαφάνιση και την απαγωγή ανηλίκων», δέχθηκαν επίθεση από ομάδα τουλάχιστον 150 ανθρώπων στο προάστιο Σιουδάδ Μπολίβαρ. Αστυνομικοί έσπευσαν να επέμβουν για να τους σώσουν, ενώ είχαν καταφύγει σε ένα σπίτι, όμως όταν έφθασαν τρεις είχαν ήδη τραυματιστεί σοβαρά, ανάμεσά τους και ο άνδρας που υπέκυψε ενώ διακομιζόταν σε νοσοκομείο.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ οκτώ από τους δράστες της επίθεσης ταυτοποιήθηκαν.

Αυτές οι «ταραχές» είχαν αφορμή τη «φήμη» που κυκλοφορεί εδώ και εβδομάδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνει λόγο για την «υποτιθέμενη απαγωγή έξι ανηλίκων», παρότι οι αρχές την έχουν διαψεύσει. Η Σιουδάδ Μπολίβαρ είναι μια από τις φτωχότερες συνοικίες της πρωτεύουσας της Κολομβίας και σε αυτήν καταγράφεται ένας από τους υψηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών.