Κολοκασίδης: Στην περίπτωση του ΠτΔ δεν ισχύει η ρήση “κάλλιο αργά παρά ποτέ”

Στην περίπτωση του ΠτΔ δεν ισχύει η ρήση “κάλλιο αργά παρά ποτέ”, αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος, Γιώργος Κολοκασίδης

Η ανακοίνωση:

Έπρεπε να διανύσει εννιάμιση χρόνια στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας για να αντιληφθεί και να καταγγείλει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πως η Τουρκία «αρνείται να εφαρμόσει πολυάριθμα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για το κυπριακό πρόβλημα».

Να συμμετάσχει σε πολλούς γύρους διαπραγματεύσεων για να αντιληφθεί και να καταγγείλει ότι «η Τουρκία έχει ιδρύσει μια παράνομη οντότητα στις κατεχόμενες περιοχές, η οποία βρίσκεται υπό τον απόλυτο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό της έλεγχο»

Δυστυχώς, στην περίπτωση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ισχύει η ρήση «κάλλιον αργά παρά ποτέ» διότι η Τουρκία δεν άλλαξε ποτέ τον στόχο της για κυριαρχία στον βορρά και συγκυριαρχία στον νότο είτε μέσω της ρατσιστικής ΔΔΟ, είτε μέσω της λύσης δύο κρατών που τώρα ευαγγελίζεται. Και ότι τόσο η Κοινή Δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου 2014, όσο και το Πλαίσιο Γκουτέρες δεν αποτελούν πρόοδο, αλλά έμμεση νομιμοποίηση της κατοχής και της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο.

Ούτε αποτελούν πρόοδο τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπενθύμισε ενώπιον της ΓΣ του ΟΗΕ ως «εποικοδομητικές προτάσεις», γράφοντας τον επίλογο στην ομιλία του. Άραγε, όμως, τα ΜΟΕ δεν εξυπηρετούν τους στόχους της Τουρκίας για εδραίωση της κατοχής, που τόσο έντονα κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;