Κολοκασίδης: Να κτίσουμε θεσμούς που θα γονατίζουν ακόμα και τον πιο διεφθαρμένο Πρόεδρο

«Να κτίσουμε θεσμούς που θα γονατίζουν ακόμα και τον πιο διεφθαρμένο Πρόεδρο»  τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο υποψήφιος για την προεδρία της Κ.Δ. Γιώργος Κολοκασίδης

Η δήλωση:

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ανακοίνωση του Cyprus Integrity Forum. Επισημαίνει την περαιτέρω χειροτέρευση της θέσης της Κύπρου στον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας για το έτος 2021.

Ο δείκτης αντίληψης διαφθοράς σχηματίζεται από ερωτηματολόγια που απαντώνται από εμπειρογνώμονες και επιχειρηματίες. Ο δείκτης αυτός δεν είναι θεωρητικός, μια και η διαφθορά αποτρέπει ξένες επενδύσεις τις οποίες τόσο χρειάζεται η Κύπρος.

Το πρόβλημα όμως της διαφθοράς δεν είναι απλά οικονομικό. Και δεν είναι μόνο στα μυαλά των ξένων ή των επιχειρηματιών. Εδραιώνεται σιγά, σιγά και στην αντίληψη του κάθε μικρού ή μεγάλου Κύπριου που έπαυσε πλέον να έχει εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στη Δημοκρατία μας. Παίρνει τις αποστάσεις του από το κράτος και απομακρύνεται από την πολιτική.

Αυτό το διαζύγιο όμως πολίτη – πολιτείας δεν είναι λύση. Η πολιτεία είναι δική μας και πρέπει να την ανακτήσουμε.

Η Δημοκρατία είναι δική μας και πρέπει να την προστατεύσουμε. Όσοι έσυραν το όνομα μας στη λάσπη πρέπει να τιμωρηθούν. Όσον αφορά δε το μέλλον πρέπει να κτίσουμε επιτέλους ανθεκτικούς θεσμούς. Που να γονατίζουν ακόμα και τον πιο διεφθαρμένο Πρόεδρο!