Κολοκασίδης: Αδιανόητο να σχεδιάζεται η μεταρρύθμιση της Τ.Α. με βάση κομματικά κριτήρια

Αδιανόητο να σχεδιάζεται η μεταρρύθμιση της Τ.Α. με βάση κομματικά κριτήρια, τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο υποψήφιος για την προεδρία της Κ.Δ., Γιώργος Κολοκασίδης

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η πλειοψηφία της Βουλής αποφάσισε την ακύρωση δημοτικών και κοινοτικών εκλογών του Δεκεμβρίου προκειμένου, όπως υποστήριζε, να προχωρήσει η μεγάλη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Αντί όμως να προχωρήσει η μεταρρύθμιση με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, παρατηρούμε ότι ακόμα ένα σημαντικό ζήτημα κατέληξε να είναι αντικείμενο μικροκομματικών παζαριών και αντικοινοβουλευτικών μεθοδεύσεων.

Υπενθυμίζουμε στο κομματικό κατεστημένο ότι στόχος της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την οποία πληρώθηκαν εκατομμύρια σε επιστημονικές μελέτες, ήταν και παραμένει η δημιουργία σύγχρονων, οικονομικά εύρωστων και αυτονόμων Δημοτικών Αρχών που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Είναι αδιανόητο να σχεδιάζεται η μεταρρύθμιση με βάση τα κομματικά κριτήρια και προσωπικές ατζέντες.

Έστω και την υστάτη, υποχρεούται το κομματικό κατεστημένο να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον και όχι τα δικά του μικροπολιτικά συμφέρονται.