Κοινό σχέδιο δράσης για την υπόθεση των αξιογράφων, ζητάει η Τράπεζα Κύπρου

Με στόχο τη διαμόρφωση ενός σχεδίου για το θέμα των αξιογράφων, το οποίο θα εγκρίνουν οι αρμόδιες αρχές και θα συνάδει με τους κανόνες Κρατικής Ενίσχυσης της Ε.Ε., η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, ζητάει κοινή σύσκεψη με το υπουργείο Οικονομικών, την Κεντρική Τράπεζα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το τελικό σχέδιο, θα ανακοινωθεί στους κατόχους των αξιογράφων , αφού εγκριθεί και θα υπόκειται και σε έγκριση από Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών για διευθέτηση του θέματος των Αξιογράφων, η Διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, μετά από δική της πρωτοβουλία, συναντήθηκε την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, για το χειρισμό του θέματος. Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση,

συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πρόνοιες του Μνημονίου Συναντίληψης, στο οποίο κατέληξε η πολιτεία με την Τρόικα, οι οποίες καθορίζουν ότι πριν την παραχώρηση οποιασδήποτε κρατικής στήριξης στον τραπεζικό κλάδο, όλα τα αξιόγραφα πρέπει να μετατραπούν σε μετοχές καθώς και τρόποι απάμβλυνσης των επιπτώσεων για τους κατόχους αξιογράφων.