Κοινό μέτωπο κατά της λαθρομετανάστευσης

Την ανάγκη για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Joseph Muscat.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο των νότιων ευρωπαϊκών χωρών, και, ειδικότερα για τη χώρα μας, είπε ότι η ανεργία είναι 27% και έχουμε πολλούς ανέργους και πολλούς παράνομους μετανάστες, κάτι που δεν πρέπει να συνεχιστεί.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας, κάνουμε όπως γνωρίζετε, και περνάμε δια πυρός και σιδήρου, ό,τι είναι σημαντικό για εμάς, δημοσιονομική εξυγίανση, σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές που φέρνουν την Ελλάδα πίσω στην ομαλότητα, στην οικονομική ομαλότητα», ανέφερε ο κ. Σαμαράς εξηγώντας παράλληλα ότι την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της ανεργίας.

Για κοινό μέτωπο με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης έκανε λόγο και ο Μαλτέζος πρωθυπουργός ο οποίος αναφέρθηκε στην προεδρία της ΕΕ που θα έχουν διαδοχικά το 2014 η Ελλάδα και η Ιταλία.

«Μία λύση δεν μπορεί να έρθει με μαγικό τρόπο αλλά δείχνουμε αποτελέσματα και αυτό το θέμα δεν μπορεί να αφεθεί στο έλεός του, ούτε να ελπίζουμε ότι ο χειμώνας έρχεται και θα υπάρξουν άλλες διελεύσεις», σημείωσε ο κ. Joseph Muskat.