”Κοινός πόλεμος” Ισραηλινών και Παλαστινίων κατά Έμπολα

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είχαν κοινή συνάντηση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού μια ενδεχόμενη εξάπλωση του ιού Έμπολα στα εδάφη τους. Κατά τη συνάντηση αυτή, οι δύο πλευρές ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ δεσμεύτηκαν να συναντηθούν και πάλι ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες όσον αφορά στο θανατηφόρο ιό.

Πηγή μάλιστα του υπουργείου Άμυνας, η οποία ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, ανέφερε ότι θα προταθεί σε Παλαιστίνιους και Ιορδανούς αξιωματούχους να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό ιατρικό πρόγραμμα στο Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συνομίλησε την Κυριακή (12/10) με πολλούς κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους, ανακοινώνοντας τη λήψη μιας σειράς προληπτικών μέτρων. Τα μέτρα αυτά θα έχουν ως στόχο την επιτυχή απομόνωση τυχόν κρουσμάτων, αλλά και τη χορήγηση θεραπείας στους ασθενείς.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα του Έμπολα στο Ισραήλ. Μια Νιγηριανή τουρίστρια που παρουσίαζε ύποπτα συμπτώματα νοσηλεύτηκε στην Ιερουσαλήμ τον Σεπτέμβριο, όμως από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα δεν έπασχε από τη θανατηφόρα ασθένεια.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το Ισραήλ είναι ένας προορισμός που επιλέγουν πολλού Αφρικανοί χριστιανοί προσκυνητές. Από τις αρχές του έτους η χώρα έχει υποδεχτεί περίπου 43.000 Αφρικανούς τουρίστες (συμπεριλαμβανομένων και αυτών από χώρες της βόρειας Αφρικής).
Ταυτοχρόνως, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Μέκκα για προσκύνημα.