Κοινή σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων ζητούν οι Οικολόγοι

Την άμεση σύγκληση  του συμβουλίου των αρχηγών κομμάτων για την αντιμετώπιση των μεγάλων κινδύνων που απειλούν την κυπριακή οικονομία ,ζητούν οι Οικολόγοι, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «ιστορική ευθύνη» του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια. «Διάγουμε κρίσιμες ώρες. Το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των συνεργατικών ιδρυμάτων απειλεί να πνίξει τις ελπίδες ανάκαμψης της οικονομίας», είπε η γενική γραμματέας των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου .

«Οι επενδύσεις εξαφανίστηκαν, οι επιχειρήσεις κλείνουν, ενώ επικρατεί αβεβαιότητα και ανησυχία για την εξέλιξη της δανειακής σύμβασης αφού τα μηνύματα από την Ευρώπη και ιδιαίτερα τη Γερμανία είναι απειλητικά, γεγονός που παγώνει την οικονομία και αυξάνονται οι άνεργοι…Επαναλαμβάνουμε ότι επιβάλλεται να συγκληθεί άμεσα συνάντηση αρχηγών κομμάτων και υποψηφίων για κοινή αντιμετώπιση των μεγάλων κινδύνων που απειλούν την κυπριακή οικονομία. Άλλωστε από τις 21 Νοεμβρίου εκκρεμεί ακόμα η σύγκληση συνάντησης αρχηγών κομμάτων», είπε και υπενθύμισε ότι στις δύο τελευταίες συναντήσεις των αρχηγών συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και τα θέματα της κεφαλαιουχικής επάρκειας των τραπεζικών ιδρυμάτων και η συζήτηση έμεινε ημιτελής.

Πρέπει να συζητηθεί, πρόσθεσε, σε επίπεδο ηγεσίας ένα σχέδιο Β σε περίπτωση που η έκθεση της Pimco καταλήξει σε μη διαχειρίσιμο χρέος και πρέπει να υπάρξει προετοιμασία και σχεδιασμός για να μην λαμβάνονται αποφάσεις μέσα σε κλίμα προεκλογικής αντιπαράθεσης και επικοινωνιακής εκμετάλλευσης.