Κοινή συνεδρία ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ για αξιολόγηση της κατάστασης

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ συνέρχονται σήμερα σε κοινή συνεδρία για να αξιολογήσουν τη κατάσταση στην Παιδεία όπως έχει διαμορφωθεί λόγω και της διαμαρτυρίας των εκπαιδιευτικών και των δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, «Με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα μπροστά μας, που είναι δεδομένα αδιεξόδου, καθορίζουμε τα επόμενα μας βήματα, τα οποία δεν θα ανακοινώνονται όλα όσα αποφασίζουμε, αλλά εκείνα που κρίνουμε ότι είναι ανακοινώσιμα».

Αναφορικά με τυχόν πρόθεση τους να αποδεχτούν την πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για διάλογο,  ο κ. Φυλακτού ανέφερε ότι δεν υπάρχει από πλευράς Υπουργείου διάθεση για διάλογο, δεν καθόρισαν ατζέντα, ενώ η σύνθεση της συνάντησης είναι λανθασμένη με την ένταξη των οργανωμένων γονέων. Τόνισε ότι εξυπηρετεί μόνο την επικοινωνιακή πολιτική του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν απέκλεισε επίσης, το ενδεχόμενο νέας κινητοποίησης εάν τα δεδομένα μείνουν ως έχουν, ενώ θα εξεταστούν εναλλακτικά «καλοκαιρινά» μέτρα.