ΚΝΕΚΟ:”Δίκαιη μεν, όχι προκλητική αποζημίωση των τραπεζικών”

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει δίκαιη αποζημίωση στους τραπεζικούς υπαλλήλους μέσα στα πλαίσια του σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης, χωρίς όμως αυτή να είναι υπερβολική και να προκαλεί το κοινό αίσθημα. Για μας, δεν υπάρχει θέμα χαριστικών αποζημιώσεων. Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να εξευρεθεί μια λογική και κοινωνικά σωστή συναίνεση και να αποφύγουμε τις οποιεσδήποτε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Θα είναι προκλητικό να υπάρξουν μεγαλοστελέχη τραπεζών, κάποιοι από τους οποίους πιθανόν να ευθύνονται και για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, οι οποίοι μέσα από ένα σχέδιο αποζημιώσεων να τύχουν πριγκιπικών απολαβών και χρυσής αποζημίωσης. Τα υπερβολικά επιδόματα και οι υπερβολικές αποζημιώσεις δεν είναι αποδεκτές πλέον στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε. Η κοινωνία δεν αποδέχεται τις παχουλές αποζημιώσεις, ιδιαίτερα σε κάποιους που λίγο πολύ συνέβαλαν στην κατάσταση που βρισκόμαστε.

Δεν μας διαφεύγει εξάλλου ότι πριν λίγους μήνες κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της τραγωδίας των τραπεζών «δραπέτευσαν» δια της μεθόδου της παραιτήσεως. Αυτά τα μεγαλοστελέχη των τραπεζών, έλαβαν ή διεκδίκησαν χρυσές αποζημιώσεις χωρίς να υποστούν «κούρεμα». Διερωτούμαστε κατά πόσο τα μεγαλοστελέχη των τραπεζών που έλαβαν εκατομμύρια ως αποζημιώσεις, είναι διατεθειμένα να συμβάλουν στις αποζημιώσεις των απλών τραπεζικών υπαλλήλων συμβάλλοντας από την τσέπη τους;

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ