Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Δύο κομμάτια γίνεται η ΑΗΚ”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι σύμβουλοι στην ενδιάμεση τους έκθεση εισηγούνται δύο οντότητες και μερική ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ με τον έλεγχο να παραμένει στο κράτος. Αλλού, γράφει ότι η Βουλή καλεί για κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη. Σε άλλο της θέμα γράφει πως κατοχυρώθηκε στην ΕΕ το Παφίτικο λουκάνικο και φιλοξενούνται δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας για το θέμα.

Αλήθεια: Με τίτλο “Χάσμα στα κριτήρια”, γράφει πως οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό βρίσκονται σε κομβικό σημείο και πως οι διαφορές στο θέμα των κριτηρίων στο περιουσιακό είναι μεγάλες και η προσπάθεια είναι να σμικρυνθούν. Αλλού, γράφει ότι οι σύμβουλοι για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΗΚ προκρίνουν μερική αποκρατικοποίηση με νομικό διαχωρισμό σε δύο οντότητες, υπό τον έλεγχο του κράτους. Σε άλλο της θέμα η “Α” γράφει ότι κατηγορήθηκαν γραπτώς τρεις ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα για τα επεισόδια πριν τον αγώνα με την Ανόρθωση την Κυριακή.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Κλοιός πιέσεων από την ΕΕ”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι η Κομισιόν επιχειρεί να διασυνδέσει χρονικά τις εξελίξεις στο Κυπριακό με το ξεπάγωμα των ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας. Αλλού, γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής ζητά την επανακαταχώρηση της ποινικής αγωγής για την ενδεχόμενη διάπραξη απάτης και κατάχρησης κοινοτικών και εθνικών πόρων από τον Παγκύπριο Οργανισμό Αγελαδοτρόφων. Σε άλλο του θέμα ο “Φ” γράφει πως 136 παιδόφιλοι βρίσκονται στη λίστα της Αστυνομίας.

Χαραυγή: Με τίτλο “Μια μελέτη φτιαγμένη στα μέτρα τους”, γράφει πως οι κυβερνώντες προσέλαβαν συμβούλους και έφτιαξαν μια μελέτη `κομμένη ραμμένη στα μέτρα τους`, με τα συμπεράσματα να είναι `διαμελισμός, ξήλωμα και ξεπούλημα` της ΑΗΚ. Αλλού, γράφει ότι η Λευκωσία διαμηνύει πως στην Τουρκία εναπόκειται αν θα προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία με την ΕΕ. Σε άλλο της θέμα η “Χ” γράφει ότι εκδήλωση για το Κυπριακό θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες με ομιλητές τον `Αντρο Κυπριανού και τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Εϊντε: Αναζητούμε καλή, όχι βιαστική λύση”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, είχε χθες δίωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και μετά την ολοκλήρωση της δήλωσε πως η λύση που αναζητείται πρέπει να είναι πλήρως συμβατή με τις αρχές και αξίες της ΕΕ. Αλλού, γράφει πως ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης δηλώνει πως η το όραμα της ΕΝΙ για περιφερειακό κόμβο φυσικού αερίου, περιλαμβάνει και την Κύπρο. Σε άλλο της θέμα, κάτω από πρωτοσέλιδη φωτογραφία, γράφει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που μάζεψαν οι Κύπριοι για τους πρόσφυγες της Συρίας την Ελλάδα, είναι έτοιμη προς αποστολή.

Οικονομική καθημερινή: Με τίτλο  “Στο ναδίρ η εικόνα των τραπεζών”, φιλοξενεί δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 53% των πολιτών δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται καθόλου τις τράπεζες και 29% τις εμπιστεύεται λίγο. Αλλού, γράφει ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν `φιμώνει` εργολαβικά τα ΜΜΕ, κάτι που δεν αποτελεί `καινοτομία` τους τελευταίους μήνες. Σε άλλο της θέμα, γράφει πως στοιχεία δείχνουν ότι ο τρόπος υπολογισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων αυξάνει το πρόβλημα κατά 5,2 δις ευρώ.