Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Γιατροί

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν απο τις 17 Δεκεμβρίου οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό κλινικοί και εργαστηριακοί ιατροί σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, “Παρά το γεγονός ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής, ο Οργανισμός απέτυχε να τιμήσει τις στοιχειώδεις οικονομικές του υποχρεώσεις τόσο στους κλινικούς ιατρούς όσο και στα συμβεβλημένα εργαστήρια.”

“Στηρίξαμε και στηρίζουμε την Ελληνική Κοινωνία με πάνω από 1 δις ευρώ άτοκη χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια.” αναφέρουν οι γιατροί και προσθέτουν πως “Μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκ. ευρώ καθώς  δεν τους έχει αποζημιώσει για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις – παρακλινικές – εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2012.

Επίσης χρωστά στο ιατρικό σώμα το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012 καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010. Σύνολο οφειλών πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ” .

Η επίσχεση θα διαρκέσει μέχρι πλήρους αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 Δεκεμβρίου και πανιατρική – πανυγειονομική απεργία στις 17 Ιανουαρίου.

Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους.