Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις εν όψει της ψηφοφορίας για τον προυπολογισμό

Εν όψει της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα στη Βουλή για τον προυπολογισμό, τα συνδικάτα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν καλέσει τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο το οποίο θα διεξαχθεί σε λίγο στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως η ανακοίνωση των νέων στατιστικών ποσοστών ανεργίας στο 25,4% αποκαλύπτει το τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό και πραγματικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και την αναγκαιότητα άμεσης και ριζικής αλλαγής της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

«Η απαίτηση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας, εκφράστηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο μαζικό και ειρηνικό συλλαλητήριο της Τετάρτης και θα συνεχίσει να εκφράζεται μέσα από τις νέες κινητοποιήσεις των συνδικάτων», προσθέτει.

Στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ δεσμεύεται να συμμετάσχει και σε όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα «με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου».

Κλειστοί, για λόγους ασφαλείας, είναι από τις 2 μετά το μεσημέρι, οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Πανεπιστήμιο, λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού. Οι συρμοί διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς να κάνουν στάση.

Συλλαλητήριο διοργανώνει επίσης το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.