Κληρίδης: Οι διαρροές έχουν στόχο να με πλήξουν

Με δηλώσεις του σήμερα στα ΜΜΕ, ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης διέψευσε κατηγορηματικά ότι οι διαρροές στον Τύπο που αφορούν διερεύνηση ποινικών υποθέσεων προέρχονται από τον ίδιο.

Ο κ. Κληρίδης είπε ότι πιθανόν το φαινόμενο της έξαρσης των διαρροών στον Τύπο απόρρητων εγγράφων, επιστολών εμπιστευτικής φύσεως και αυτούσιων καταθέσεων στην Αστυνομία, τα οποία αφορούν την κατάρρευση της οικονομίας να στοχεύει τον ίδιο.

Είπε ακόμη ότι επιχειρείται εμπλοκή του ιδίου για τις διαρροές που αφορούν τη δίκη του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και την υπόθεση εισαγωγής φαρμάκων από τον Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας από τον Αρχηγό Αστυνομίας για τις διαρροές.

Διαβεβαίωσε ότι οι διαρροές στο βαθμό που γνωρίζει δεν προέρχονται ούτε από τους συνεργάτες του στη Νομική Υπηρεσία.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε ότι ο  Αρχηγός της Αστυνομίας διέταξε ήδη διοικητική έρευνα για το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Πολίτης” και τη διαρροή αντιγράφου της κατάθεσης του επιχειρηματία Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Σύμφωνα με την κατάθεση ο κ. Νεοφύτου εμπλέκει συγκεκριμένα στελέχη του ΑΚΕΛ στη χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Δημήτρη Χριστόφια το 2008 από τον τότε ισχυρό άνδρα της Μαρφίν Λαϊκή, Ανδρέα Βγενόπουλο.

Η Αστυνομία, τόνισε ο κ. Αγγελίδης, κάνει διοικητική έρευνα, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η διαρροή του εγγράφου έγινε από την Αστυνομία.