Κληρίδης για υπόθεση Βγενόπουλου: Κάποιοι βιάζονται να πανηγυρίσουν και κάποιοι άλλοι να κατηγορήσουν

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, δήλωσε ότι η  εξέλιξη στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου “καταδεικνύει ότι κάποιοι βιάζονται να πανηγυρίσουν και κάποιοι άλλοι να κατηγορήσουν,” σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες για ορθή απονομή της δικαιοσύνης συνεχίζονται παρά τις αντιξοότητες.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Κουτί της Πανδώρας» η πειθαρχική δίωξη εναντίον της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνης για το χειρισμό της υπόθεσης του Αντρέα Βγενόπουλου και την αρχειοθέτησή της πρακτικά σημαίνει το ξανάνοιγμα της δικογραφίας Βγενόπουλου από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, είχε διατάξει την πειθαρχική έρευνα κατά της κ. Τσατάνη για το χειρισμό της στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου που οδήγησε στην αρχειοθέτησή της. Την έρευνα διεξήγαγε η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ασπασία Καρέλλου η οποία, σύμφωνα με την εν λόγω ιστοσελίδα, στο πόρισμα της εισηγείται την πειθαρχική δίωξη της κ. Τσατάνης.

Η απόφαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου επί της εισήγησης της Αντιπροέδρου αναμένεται σήμερα ή αύριο το αργότερο.

“Η εξέλιξη αυτή στην Ελλάδα καταδεικνύει ότι κάποιοι βιάζονται να πανηγυρίσουν και κάποιοι άλλοι να κατηγορήσουν, ενώ οι διαδικασίες για ορθή απονομή της δικαιοσύνης και για επικράτηση του κράτους δικαίου, συνεχίζονται παρά τις αντιξοότητες που παρεμβάλλονται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό”, ήταν η δήλωση του κ. Κληρίδη.