Κληρίδης: Η κατηγορούσα αρχή αποφάσισε να αποσυρθούν οι κατηγορίες Λίλλη

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης,  δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον του Νίκου Λίλλη στην υπόθεση του τεμαχίου του Ταμείου Συντάξεων της ΑΤΗΚ στη Δρομολαξιά, βασίστηκε στην απόφαση της Κατηγορούσας Αρχής να αξιοποιήσει την απόφαση του ιδίου να γίνει μάρτυρας κατηγορίας.

Στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου με θέμα, “ICC International Arbitrations” στη Λευκωσία, κληθείς να τοποθετηθεί στην απόφαση για απόσυρση των κατηγοριών εναντίον του Νίκου Λίλλη, ο κ. Κληρίδης είπε ότι “το πρόσωπο αυτό, ενώ ήταν κατηγορούμενος, εξέφρασε την επιθυμία να βγει ως μάρτυρας κατηγορίας και αυτό είναι κάτι το οποίο αξιοποιήθηκε από τη Γενική Εισαγγελία, από την Κατηγορούσα Αρχή και ασφαλώς δεν νοείται να είναι κατηγορούμενος και μάρτυρας κατηγορίας”.

Πρόσθεσε ότι “αυτό δηλώθηκε στο Δικαστήριο με πλήρη διαφάνεια και δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό σε αυτό το θέμα ή κάτι το περίεργο”.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε, επίσης, ότι εκείνο που έχει σημασία είναι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την Κατηγορούσα Αρχή, από τη Γενική Εισαγγελία, να γίνονται με ορθό τρόπο και με διαφάνεια.