Κληρίδης: Αισθανόμουν συνεχή προσπάθεια υπόσκαψης από τον Ν. Χατζηγιάννη

Άρχισαν σήμερα οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Την επιτροπή απαρτίζουν, ο πρώην Δικαστής του Ανωτάτου,  Γεώργιος Αρέστης, Πρόεδρος και μέλη ο οικονομολόγος και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου Γεώργιος Χαραλάμπους και ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank Κύπρου,  Γεώργιος Γεωργίου.

Στις 09.00 κατέθεσε ο  Γιώργος Στροβολίδης πρώην μέλος επιτροπείας της ΣΚΤ και στις  10.30 το πρωί, ενώπιον της Επιτροπής κατέθεσε  ο Μάριος Κληρίδης πρώην Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής.

Ο Μάριος Κληρίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αισθανόταν μια συνεχή προσπάθεια υπόσκαψης από τον τότε πρόεδρο του ΔΣ Νικόλα Χατζηγιάννη και αυτό τον οδήγησε στην παραίτηση. Η υπόσκαψη αυτή, είπε, είχε αρχίσει γύρω στους 6 μήνες μετά που πήγε στην τράπεζα και είχε αρχίσει να παίρνει κάποιες πληροφορίες, ότι ο Πρόεδρος τον υποσκάπτει στον Υπουργό.

Ανέφερε επίσης ότι ο  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεργατισμού είχε αποκτήσει εξουσίες και το ΔΣ δούλευε σαν εκτελεστικό Συμβούλιο. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσληψη του Γιάννη Σταυρινίδη αρχικά ως βοηθού του κ. Χατζηγιάνη, ο οποίος όπως είπε στη συνέχεια απέκτησε υπερεξουσίες.

Είπε επίσης, ότι οι Διευθυντές του Συνεργατισμού φοβούνταν να εκφράσουν την άποψή τους. Δήλωσε επίσης πως όταν πήγε στον Συνεργατισμό, ο Οργανισμός έχανε 200 εκατ. ευρώ το μήνα.

Πάντως αναφέρθηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενο επανακλήτευσης και για τον Μάριο Κληρίδη.