Κλειστό το κέντρο της Αθήνας από τους αγρότες

Κλειστοί παραμένουν οι γύρω δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας του συλλαλητηρίου των αγροτών, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.

Περίπου πέντε χιλιάδες αγρότες είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Βάθη. Σε ομιλία του ο συνδικαλιστής Β. Μπούτας τόνισε ότι «με τα νέα μέτρα και συνολικά της προσαρμογές της νέας Κοινής Υπυργικής Απόφασης επιτείνεται η συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια. Πάνω από το 50% των αγροτών δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις εισφορές στον ΟΓΑ».

Στον χώρο της συγκέντρωσης παραβρέθηκε και ο ΓΓ του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπας. «Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών. Θα πρέπει να υπάρξει από σήμερα μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, η οποία θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, που ζήτησε επίσης εγγυημένες κατώτερες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα προκειμένου να σταματήσει ο μαρασμός του αγροτικού κόσμου.

Επίσης στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Οι αγρότες ζητούν από τη διοίκηση του ΟΓΑ την πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων στις υπηρεσίες περίθαλψης ακόμη και αν οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές. Από την πλευρά του, ο ΟΓΑ τονίζει ότι συμμερίζεται τα προβλήματα του κλάδου και δίνει τη μάχη σε όλα τα επίπεδα για να αντιμετωπιστούν πρακτικά όλα τα εκκρεμή ζητήματα.