Κλείνουν ένα «μέτωπο» και ανοίγουν άλλο!

Δεν έχει στεγνώσει ακόμη το μελάνι στην απόφαση που έλαβαν οι δικαστές για προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν ξεκινήσει από τις 17 Σεπτεμβρίου με αφορμή τις νέες περικοπές στις αποδοχές τους και η κυβέρνηση άνοιξε νέο «μέτωπο» μαζί τους. Αυτή τη φορά το θέμα δεν ήταν τα οικονομικά των δικαστικών αλλά οι χειρισμοί τους σε υποθέσεις τρομοκρατίας! Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, με αφορμή την απόφαση του αρμόδιου ανακριτή και εισαγγελέα να αφήσει ελεύθερους, υπό όρους, δυο κατηγορουμένους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» έκανε λόγο, σε συνέντευξή του, για «μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος που επιλέγει να εθελοτυφλεί, απέναντι στην πρόκληση που συνιστά για το πολίτευμα και τη ζωή των πολιτών η ένοπλη τρομοκρατική δράση». Η δήλωση αυτή του κ. Δένδια έβαλε …φωτιά στους κόλπους της Δικαιοσύνης. Άμεση ήταν η απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος που μίλησαν για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και κάλεσαν τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να είναι πιο προσεκτικοί όταν σχολιάζουν τις αποφάσεις των δικαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κυβέρνηση θέλει πλήρως «ευθυγραμμισμένη» τη δικαστική εξουσία με τις δικές της πολιτικές επιλογές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και τα φαινόμενα κοινωνικής βίας που θεωρεί ότι θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, ως απόρροια της σκληρής πολιτικής λιτότητας. Το θέμα όμως είναι πως θα το καταφέρει αυτό, από τη στιγμή που οι δικαστές έχουν σηκώσει …μπαϊράκι με αφορμή τις περικοπές στις αποδοχές τους, που όπως λένε, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν μέχρι σήμερα το 60% των ετήσιων αποδοχών τους.

Δύσκολα πράγματα, ομολογουμένως. Μένει να δούμε αν θα λειτουργήσει και αυτή τη φορά …πυροσβεστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Όπως και να χει πάντως έπεται συνέχεια…