Κλείνει σήμερα το λιμάνι Λάρνακας από τους επαγγελματίες ψαράδες

Για δυο ώρες αποφάσισαν να κλείσουν σήμερα το λιμάνι της Λάρνακας οι επαγγελματίες ψαράδες, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι.

Οι λόγοι που θα προβούν σε αυτή την ενέργεια είναι για να διαμαρτηρηθούν για την αδειοδότηση ή την πρόθεση για αδειοδότησης από το Τμήμα Αλιείας, πειραματικής άδειας αλιείας με τράτα βυθού. Σε σχετική τους ανακοίνωση οι ψαράδες, αναφέρονται σε επιπτώσεις που θα έχει η αλίευση με τράτα βυθού, στα αλιευτικά αποθέματα αλλά και στο θαλάσσιο περιβάλλον και ζητούν άμεση ανάκληση της άδειας από το Τμήμα Αλιείας.

Την ίδια στιγμή αποδίδουν ευθύνες για την ενέργεια αυτή τόσο στον Υπουργό Υγείας όσο και στο Τμήμα Αλιείας και στην προσπάθεια τους να εγκρίνουν μόνιμη αδειοδότηση ακόμα μιας Τράτας βυθού.

Επίσης καλούν το Τμήμα Αρχαιοτήτων να παρέμβει υποστηρίζοντας ότι η τράτα βυθού θα εξολοθρεύσει ολόκληρους πληθυσμούς ψαριών τα οποία μεγαλώνουν στα βαθιά νερά αλλά αλιεύονται από τους παράκτιους αλιείς και θα καταστρέψει τα οποιαδήποτε αρχαία ναυάγια που βρίσκονται στο βυθό.