Κλίμα συγκίνησης στο Μννημόσυνο του ηρωικού πιλότου Κωνσταντίνου Πανανά

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου, το ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη του Υποπλοίαρχου του Πολεμικού Ναυτικού Κωνσταντίνου Πανανά, που σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου του στην νήσο Κίναρο.

Παρόντες στην τελετή, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, ήταν -μεταξύ άλλων- ο Αρχηγός του Ελληνικού Στόλου, Υποναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος (που στην ομιλία του εξήρε τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση του Κωνσταντίνου Πανανά), ο βουλευτής Αργολίδος της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Βασίλης Σιδέρης, ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ Νίκος Αρματάς, καθώς και πλήθος κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πιλότοι Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντίνος Πανανάς και Ελευθέριος Ευαγγέλου, έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, όταν το ελικόπτερο ΑΒ-212 συνετρίβη στην νήσο Κίναρο τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου 2016. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» για νυχτερινή πτήση. Αποστολή του πληρώματος, στο πλαίσιο της άσκησης «Αστραπή».