Κλήθηκε σε απολογία ο Λίλλης για απάτη σε Σαουδάραβα

Απόφαση εξέδωσε το δικαστήριο Λάρνακας σήμερα του στην αστική αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια Dashishah από τη Σαουδική Αραβία, εναντίον του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη και της εταιρείας του Wadnic Trading Ltd.

 Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι «έχει καταδειχθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων» Νίκου Λίλλη και της εταιρείας Wadnic Trading Ltd, «διώκονται για το αδίκημα της μη εξόφλησης επιταγής κατά παράβαση άρθρων του Ποινικού Κώδικα» και κλήθηκαν σε απολογία.

Συγκεκριμένα η οικογένεια Ντασισάχ από τη Σαουδική Αραβία κατέθεσε αστική αγωγή εναντίον του Νίκου Λίλλη και της εταιρείας του, στην οποία υποστηρίζουν πως απέσπασε από τη δική τους εταιρεία Dashishah International Ltd, ποσό 400 χιλιάδων ευρώ υποσχόμενος να τους εξασφαλίσει συμμετοχή στο έργο Aero Center στη Δρομολαξιά.

Στην σημερινή του απόφαση το Δικαστήριο ανέφερε ότι όπως προκύπτει από το νομοθετικό ορισμό του το αδίκημα της έκδοσης ακάλυπτης επιταγής είναι αδίκημα βασικής πρόθεσης. Προστίθεται επίσης ότι αφού το Δικαστήριο μελέτησε τα κρίσιμα νομικά ζητήματα και εξετάστηκε η μαρτυρία που προσκομίστηκε αποφάσισε ότι όπως «κρίνεται ότι έχει καταδειχθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των δύο κατηγορουμένων και καλούνται σε απολογία».

Το Επαρχιακό Δικαστήριο κάλεσε τον Νίκο Λίλλη και την εταιρεία του σε απολογία σημειώνοντας πως μετά τη συνομολόγηση μνημονίου συναντίληψης με την εταιρεία Dashishah International Ltd, ο Λίλλης, αφού απέσπασε από τους Σαουδάραβες ποσό 400 χιλιάδων ευρώ, υπέγραψε ισόποση επιταγή προς όφελος των Σαουδάραβων.

Η επιταγή κατέστη πληρωτέα στις 23 Δεκεμβρίου 2011 και αυθημερόν οι Σαουδάραβες την παρουσίασαν για να πληρωθεί για να διαπιστώσουν ωστόσο πως η επιταγή είχε ανακληθεί με γραπτή εντολή, που είχε υπογραφεί από τον ίδιο τον Νίκο Λίλλη εκ μέρους της εταιρείας Wadnic Trading Ltd.