Κλήθηκε για κατάθεση στο ΤΑΕ Αρχηγείου, ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας έχει κληθεί ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος αύριο 14 Φεβρουαρίου, 2020, για λήψη κατάθεσης, σε σχέση με τις δημόσιες δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων από οποιονδήποτε πρόσωπο.

Ενωρίτερα, σε δηλώσεις του ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, τόνισε ότι η Αστυνομία οφείλει να συναντήσει τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο και να του διαβιβάσει ότι έχει καθήκον να διερευνήσει τις καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί.

«Όπως έχει μεταδοθεί, η Αστυνομία έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, ο οποίος είχε προβεί σε κάποιες πολύ σοβαρές καταγγελίες που φαίνεται να συνιστούν σοβαρά ποινικά αδικήματα, και του έχει ζητήσει, εάν και εφόσον ήθελε να προβεί σε κατάθεση, να περάσει από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, όποτε μπορεί εντός των προσεχών ημερών, για να δώσει σχετική κατάθεση», ανέφερε ο κ. Κληρίδης.

«Λυπούμαι να παρατηρήσω, εάν αυτό είναι αληθές, ότι δεν είναι καθόλου ο ενδεδειγμένος τρόπος υπό τις περιστάσεις», πρόσθεσε.

«Η Αστυνομία οφείλει να μεταβεί στο γραφείο του Προέδρου της ΕΔΕΚ, ο οποίος έχει προβεί σε αυτές τις καταγγελίες, για να τον συναντήσει και να του διαβιβάσει ότι έχει καθήκον να διερευνήσει αυτές τις καταγγελίες, με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, και να καταγράψει, σε κατάθεση του, οτιδήποτε έχει να δηλώσει ή δεν έχει να δηλώσει», είπε.

«Αυτός είναι ο ορθός τρόπος διερεύνησης της υπόθεσης», κατέληξε.