Κινούνται επιτέλους οι διαδικασίες για τη δίκη των βιαστών της ινδής φοιτήτριας

Κατεπείγουσες διαδικασίες προκειμένου να δικαστούν οι δράστες του αποτρόπαιου βιασμού της νεαρής φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, κινούν οι αρχές στην Ινδία. Σήμερα το πρωί, η υπόθεση διαβιβάστηκε σε άλλο δικαστήριο το οποίο μπορεί να εκδικάσει νωρίτερα το αποτρόπαιο έγκλημα ενώ παράλληλα, η αστυνομία άσκησε δίωξη κατά του καναλιού που μετέδωσε τη συνέντευξη του συντρόφου της άτυχης φοιτήτριας.

Έξι ύποπτοι ηλικίας 19 έως 35 ετών συνελήφθησαν από την αστυνομία, η οποία απήγγειλε σε πέντε εξ αυτών κατηγορίες για απαγωγή, βιασμό και φόνο κατά την πρώτη ακροαματική συνεδρίαση του δικαστηρίου της περιφέρειας Σάκετ, στο Νέο Δελχί, την Πέμπτη.

Ο έκτος ύποπτος θα περιμένει τα αποτελέσματα του οστικού ελέγχου για να διαπιστωθεί εάν είναι όντως 17 ετών, όπως διατείνεται, προτού παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Την ίδια στιγμή ο φίλος του θύματος, ένας μηχανικός πληροφορικής 28 ετών για πρώτη φορά έκανε δηλώσεις μετά την περιπέτεια που βίωσε και εκμυστηρεύθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο την “ωμότητα της επίθεσης”.

“Τι θέλετε να σας πω; Κανείς να μη δει ποτέ την κτηνωδία της οποίας έγινα μάρτυρας. Προσπάθησα να παλέψω με τους άνδρες αυτούς, αφού τους εκλιπάρησα ξανά και ξανά να την αφήσουν”, δήλωσε ο νεαρός.

Ο ίδιος επεσήμανε πως καθώς επέστρεφαν από τον κινηματογράφο και μόλις κατέβηκαν από το ρίκσω που τους μετέφερε, επιβιβάσθηκαν στο λεωφορείο που μεταφέρει τους φοιτητές στους κοιτώνες τους, στο οποίο όμως είχε επιβιβασθεί μια ομάδα ανδρών. Μόλις επιβιβάσθηκαν, η ομάδα τους επιτέθηκε και αφού βίασαν κατ’ επανάληψη τη φίλη του, κακοποιώντας την συνάμα με έναν σκουριασμένο σωλήνα, τους πέταξαν έξω από το λεωφορείο.

Ο νεαρός, σε συνέντευξη του σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο, αποκάλυψε την αδιαφορία της αστυνομίας, αλλά και του κοινωνικού περίγυρου απέναντι στις τραγικές στιγμές που βίωσαν μετά τον βιασμό.

Το Σάββατο το πρωί, η ινδική αστυνομία άσκησε δίωξη κατά του καναλιού που μετέδωσε τη συνέντευξη, με το αιτιολογικό πως μέσα από το πρόσωπο και τις δηλώσεις του θα ήταν δυνατό να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του θύματος. Ο νομοθέτης στην Ινδία επιτάσσει πως τα θύματα βιασμών θα πρέπει να προστατεύονται από την τήρηση της ανωνυμίας τους.