Κινητές μονάδες δειγματοληψίας για rapid test σε σχολεία

Κινητές μονάδες δειγματοληψίας σε σχολεία προς διευκόλυνση του προσωπικού των σχολικών μονάδων και των μαθητών

  • Rapid tests με κινητές μονάδες δειγματοληψίας σε σχολεία από τις 4 Μαρτίου
  • Υποχρεωτικός εβδομαδιαίος έλεγχος για εκπαιδευτικούς/προσωπικό σχολείων
  • Εβδομαδιαίος έλεγχος για μαθητές/μαθήτριες 12 ετών και άνω, με συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων

Μέσω κινητών μονάδων διενέργειας rapid test αντιγόνου επιχειρεί το Υπουργείο Υγείας να ενισχύσει την προσπάθεια για περιορισμό των συρροών κρουσμάτων που ανιχνεύονται σε σχολεία. Δεδομένης της απόφασης για την υποχρεωτική διενέργεια εβδομαδιαίας εξέτασης με rapid test αντιγόνου από όλους τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων, καθώς και από τους μαθητές ηλικίας 12 ετών και άνω, μετά από ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, 27 κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα διενεργούν από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, αντιγονικά τεστ επιτόπου σε σχολεία σε όλες τις Επαρχίες. Στόχος είναι η διευκόλυνση, στο μέτρο του δυνατού, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μπορούν παράλληλα να εξυπηρετούνται και στα διάφορα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν καθημερινά παγκύπρια.

Συγκεκριμένα, οι κινητές μονάδες θα διενεργούν rapid test στο προσωπικό και τους μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών στις 4 και 5 Μαρτίου (Πέμπτη-Παρασκευή), ενώ οι δειγματοληψίες θα επαναληφθούν την περίοδο 10-12 Μαρτίου (Τετάρτη-Παρασκευή). Την εβδομάδα 15-19 Μαρτίου, στους ελέγχους θα ενταχθούν και τα Γυμνάσια. Το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί έχει δοθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας για ενημέρωση των σχολείων.

Πέραν των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου προσωπικού των σχολείων, που, σύμφωνα με τις οδηγίες, οφείλουν να υποβάλλονται εβδομαδιαία σε τεστ, καλούνται οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες των μαθητών ηλικίας 12 ετών και άνω να δίνουν τη συγκατάθεσή τους ώστε να υποβάλλονται σε τεστ και τα παιδιά.

Με τον τακτικό έλεγχο των εργαζόμενων στις σχολικές μονάδες, αλλά και των μαθητών, εντατικοποιείται ο έλεγχος εντός των σχολείων και περιορίζεται η πιθανότητα δημιουργίας συρροών κρουσμάτων και, κατά συνέπεια του ενδεχόμενου διασποράς του ιού, καθιστώντας τα σχολεία ασφαλέστερα τόσο για τους εργαζόμενους σε αυτά όσο και για τους μαθητές.

Check Also

Ουκρανικό: Επαφές Γκουτέρες με Ζελένσκι, Ερντογάν -Σιτηρά και Ζαπορίζια στην ατζέντα

Με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολόντιμιρ Ζελένσκι συναντώνται σήμερα στη Λβιβ της Ουκρανίας ο ΓΓ του …

Πνιγμός 3χρονης Χριστίνας σε πισίνα: Εντατικές ανακρίσεις – Κλήθηκαν όλοι για καταθέσεις

Mε ενισχυμένη ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Πάφου συνεχίζονται και σήμερα οι εξετάσεις για την υπόθεση …