Κινηματογραφική καταδίωξη στη Λάρισα

Στη σύλληψη ενός 35χρονου που κατείχε μισό κιλό κοκαϊνης προχώρησε το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας έπειτα από κινηματογραφική καταδίωξη. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί προχθές το απόγευμα  προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν αυτοκίνητο στο 337ο χλμ της Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος των διοδίων Μοσχοχωρίου, στο οποίο επέβαινε ο 35χρονος, με σκοπό να το ελέγξουν.

Μόλις όμως αντιλήφθηκε τι επρόκειτο να συμβεί έκανε επιτόπια αναστροφή με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, προκαλώντας σ’ αυτό υλικές ζημιές. Στη συνέχεια ο δράστης, ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα, κατευθύνθηκε προς Αθήνα, κινούμενος αντίθετα στο ρεύμα της Π.Α.Θ.Ε, με κίνδυνο να συγκρουστεί με διερχόμενα οχήματα που πορεύονταν κανονικά, διανύοντας με αυτόν τον τρόπο 20 χιλιόμετρα περίπου.

Κατά τη διαφυγή του εκσφενδόνισε στην Π.Α.Θ.Ε. μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 528 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Λίγο αργότερα, εντοπίσθηκε το όχημα του δράστη σε αγροτική περιοχή και κατασχέθηκε, επίσης.

Στο σπίτι του 35χρονου στη Λάρισα, καθώς και σε σπίτι συγγενικού του προσώπου στον Τύρναβο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: χρηματικό ποσό των 770 ευρώ και 59 λέβα Βουλγαρίας, τέσσερα 4 κινητά τηλέφωνα, δύο πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, ιδιόχειρες σημειώσεις και έγγραφα τραπεζικών συναλλαγών.

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, για διακίνηση ναρκωτικών και αντίσταση σε βάρος αστυνομικών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.