Κιλιάν Εμπαπέ: «Δεν ήταν οικονομικό το θέμα – Ελπίζω οι φίλοι της Ρεάλ να κατανοήσουν την απόφασή μου»

Ο Κιλιάν Εμπαπέ αποφάσισε τελικά να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Γάλλο επιθετικό να εξηγεί σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον πρόεδρο της Παρί, Νασερ Αλ Κελαϊφί, τους λόγους που τον οδήγησαν στο να αρνηθεί την πρόταση της Ρεάλ
«Πάντα ονειρευόμουν να φορέσω τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Από μικρό παιδί και σε ηλικία 14 ετών αγόρασα τη φανέλα της. Αντιλαμβάνομαι λοιπόν την απογοήτευση των οπαδών της, αλλά ελπίζω να καταλαβαίνουν κι αυτοί την απόφασή μου να συνεχίσω στη χώρα μου. Είμαι Γάλλος και ως Γάλλος ήθελα να συνεχίσω εδώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της και να κατακτήσει την κορυφή».

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν θα κάνει τελικά το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα, τουλάχιστον για την επόμενη τριετία, όπως εξήγησε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, με τον Γάλλο επιθετικό να υπογράφει νέο τριετές συμβόλαιο με την Παρί το οποίο θα τον καταστήσει τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον κόσμο (600 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια).

Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο, αλλά και τον πρόεδρο της Παρί Αλ Κελαϊφί τα… λεφτά δεν ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που τον έκανε να αναιρέσει την προφορική συμφωνία που είχε με τη Ρεάλ.

«Τα λεφτά δεν ήταν το σημαντικότερο πράγμα για τον Εμπαπέ. Υπάρχει μια ισπανική ομάδα που μπορεί να πληρώσει περισσότερα από εμάς. Το αθλητικό πρότζεκτ είναι το πιο σημαντικό σημείο για τον Εμπαπέ», είπε χαρακτηριστικά ο Καταριανός παράγοντας και συμπλήρωσε:

«Ο Κιλιάν έμεινε στην Παρί για άλλα τρία χρόνια, είναι σημαντικό για εμάς, τη Ligue 1 και τη Γαλλία. Αυτή η επιλογή είναι μια δυνατή ένδειξη, κρατήσαμε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Μένει εδώ επειδή η Παρί τον βάζει σε διαδικασία να πετύχει τους αθλητικούς στόχους του».

 

Όσον αφορά τον ίδιο τον Εμπαπέ παραδέχθηκε ότι: «… πήρα την απόφασή μου την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά η ομάδα δεν ήθελε να το ανακοινώσουμε προκειμένου να είναι μια έκπληξη. Τελικά μαθεύτηκε κι αμέσως κάλεσα προσωπικά τον Φλορεντίνο Πέρεθ, για τον οποίο έχω μεγάλο σεβασμό, προκειμένου να του το ανακοινώσω. Οι άνθρωποι της Ρεάλ έκαναν τα πάντα για να γίνει η μεταγραφή, αλλά ένιωσα ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να φύγω από εδώ. Όσον αφορά το μέλλον θα δούμε. Κανείς δεν ξέρει τι τον περιμένει. Πέρσι τέτοιο καιρό ήμουν σίγουρος ότι θα φύγω, αλλά είδατε ότι υπέγραψα νέο τριετές συμβόλαιο».

Επίσης ο Κελαϊφί διέψευσε τα περί αρμοδιοτήτων του Εμπαπέ στα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας, λέγοντα χαρακτηριστικά: «… ποτέ δεν ζήτησε κάτι τέτοιο», ενώ επανέλάβε ότι το οικονομικό δεν ήταν το βασικό αντικείμενο των συζητήσεων τους:

«Συζητήσαμε πολύ λιγότερο για τα οικονομικά. απ’ ότι για το αθλητικό πλάνο, Υπήρχαν ομάδες που μπορούσαν να του δώσουν παραπάνω χρήματα, αλλά ειλικρινά, μιλήσαμε ελάχιστα για λεφτά και για τα δικαιώματα της εικόνας του».

Ο Εμπαπέ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους Νείμάρ, Μέσι καλύπτοντας μάλίστα και τους δύο σούπερ σταρ της Παρί: «Είναι πραγματική ευχαρίστηση να παίζεις με παίκτες όπως ο Νεϊμάρ και ο Μέσι. Ήταν σίγουρα μια δύσκολη χρονιά. Ο Μέσι ήρθε τον Αύγουστο από την Μπαρτσελόνα όπου έπαιζε όλη του τη ζωή, ο Νεϊμάρ είχε κάποια προβλήματα τραυματισμών. Έχω μιλήσει λίγο και με τους δύο και μου είχαν πει ότι θα σεβαστούν όποια απόφαση πάρω», ενώ αποκάλυψε ότι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη λήψη της απόφασής του:

«Ναι, μιλήσαμε με τον Μακρόν, μου έδωσε καλές συμβουλές. Ανταλλάσσαμε συχνά μηνύματα. Όταν είσαι εθνική φιγούρα, έχεις δικαιώματα και καθήκοντα. Πρέπει να δικαιολογείς τους ρόλους σου, τον παίκτη και το άτομο που είσαι. Τον ενημέρωσα για την απόφασή μου. Μου είπε ότι ήταν πολύ χαρούμενος και πως αυτά ήταν εξαιρετικά νέα για τη χώρα»