Κηδεύτηκε ακόμα ένα θύμα του Νίκου Μεταξά, η 38χρονη, Mary Rose

Σε μια κατάμεστη εκκλησία οι φίλες, γνωστές και μέλη της Κοινότητας των Φιλιππίνων αποχαιρέτησαν σήμερα τη Mary Rose και είπαν το στερνό αντίο, βεβαιώνοντας ωστόσο ότι αυτή «θα μείνει για πάντα στις καρδιές όλων».

Η εξόδιος ακολουθία της 38χρονης Mary Rose από τις Φιλιππίνες, ενός εκ των επτά θυμάτων του καταδικασθέντα κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, τελέστηκε σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα, από την Καθολική Εκκλησία Terra Santa στη Λάρνακα.

Η σορός της Mary Rose εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου 2019, στο φρεάτιο του παλιού Μεταλλείου Μιτσερού από Γερμανούς τουρίστες και ήταν το πρώτο θύμα που έγινε η αφορμή να έρθουν στο φως οι δολοφονίες του κατά συρροή δολοφόνου.

Η Ιωσηφίνα Αντωνίου, Eπίτροπος Ισότητας των Φύλων εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον θάνατο της Mary Rose και των άλλων γυναικών» και ευχήθηκε όπως «αναπαυθούν εν ειρήνη».

Η Tintin Jimenez συγκάτοικος της Mary Rose, βαθιά συγκινημένη ευχαρίστησε εκ μέρους της οικογένειας της Mary Rose όλους για την παρουσία τους στην εκκλησία, για τη βοήθεια και τα συλλυπητήρια τους. «Δεν υπάρχει τίποτε που μπορώ να πω για να εκφράσω πόσο άσχημα αισθάνομαι», είπε και σημείωσε πως «αυτή είναι η πιο δύσκολη και τρομακτική στιγμή για όλους τους φίλους της Mary Rose».

Είπε ακόμα ότι «ο θάνατος μπορεί να έχει πάρει μακριά από εμάς τη Mary Rose, αλλά ποτέ δεν θα πάρει τις αναμνήσεις της και θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά όλων».

Από τη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινή, ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Χρυσάνθου είπε ότι «σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ μαζί με την Κοινότητα των Φιλιππινών στη Λάρνακα για να αποχαιρετήσουμε τη Mary Rose και τις άλλες κοπέλες που με τέτοιο τραγικό τρόπο έχασαν πέρσι τη ζωή τους. Η Mary Rose και η 6χρονη κόρη της Sierra, δολοφονήθηκαν άγρια ​​από ανθρώπινα χέρια μαζί την ίδια μέρα, αλλά εντοπίστηκαν μετά από αρκετό καιρό».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες που συμμετείχαν στην αναζήτηση των σορών των επτά γυναικών και σε όσους βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Οι οικογένειες, οι φίλοι και τα αγαπημένα τους πρόσωπα γνωρίζουν τι απέγιναν και μπορούν σήμερα να τις αποχαιρετήσουν εκεί που βρίσκονται στη βασιλεία των ουρανών» είπε.

Ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στην εκκλησία και τους κάλεσε στις καθημερινές τους προσευχές «να προσεύχονται και για τις ψυχές που έφυγαν, όχι μόνο της Mary Rose αλλά και όσων τόσο τραγικά έχασαν τη ζωή τους».

Ο πατέρας Laurence που λειτουργεί στην Εκκλησία της Terra Santa ευχήθηκε όπως «ο Θεός συγχωρήσει όλες τις αμαρτίες της Mary Rose» και σημείωσε ότι «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτήν είναι να προσευχηθούμε για τη ψυχή της. Μόνο ο Θεός γνωρίζει γιατί έγινε αυτό το γεγονός» είπε και πρόσθεσε ότι «σήμερα προσευχόμαστε για να βρίσκεται η Mary Rose στα χέρια του Θεού».

Εκπρόσωπος της Κοινότητας των Φιλιππινών στη Λάρνακα ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία για τη Mary Rose και αναφέρθηκε στο θάνατο της ίδιας, της κόρης της Sierra και στις άλλες κοπέλες που έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια του κατά συρροή δολοφόνου.

Πρόσθεσε ότι σήμερα τελέστηκε στη Λεμεσό και η κηδεία της Maricar Valdez Arquilla και ότι αύριο οι δύο σοροί θα μεταφερθούν στη χώρα τους για να βρεθούν μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν μεταξύ άλλων και κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, εκ μέρους του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου η βουλευτής Αννίτα Δημητρίου, εκ μέρους του Αρχηγού της Αστυνομίας ο Βοηθός Διευθυντής Λάρνακας Μιχάλης Φελλάς, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας και ο πρώην σύζυγος της Mary Rose.