ΚΕ: Ο ΠτΔ δεν επιθυμεί και δεν έχει καμία πρόθεση αντιπαράθεσης με την όποια πολιτική δύναμη

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη σε κόμματα της αντιπολίτευσης

Σε απάντηση των σημερινών δηλώσεων του κ. Άντρου Κυπριανού και γενικότερα δηλώσεων που γίνονται από εκπροσώπους των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν επιθυμεί και δεν έχει καμία πρόθεση αντιπαράθεσης με την όποια πολιτική δύναμη γιατί σέβεται απόλυτα, ακόμα και στις περιπτώσεις που διαφωνεί, τις όποιες απόψεις εκφράζονται.

Αυτό που προέχει είναι οι όποιες εκφραζόμενες θέσεις να λαμβάνουν υπόψη τόσο τα πραγματικά δεδομένα όσο βεβαίως και τις θέσεις που προβάλλονται είτε από τουρκοκυπριακής πλευράς είτε ειδικότερα από πλευράς Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα, για τα όσα ο κ. Κυπριανού έχει αναφέρει, αυτό που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταρχήν δεν παραγνωρίζει είναι τη θετική συμβολή του ΑΚΕΛ στις προσπάθειες τερματισμού της κατοχής και επανένωσης της πατρίδας μας μέσα από τη λύση του Κυπριακού. Μίας λύσης όμως που, χωρίς να παραγνωρίζει τις ανησυχίες του συνόλου του κυπριακού λαού, δεν θα είναι εις βάρος της λειτουργικότητας και βιωσιμότητας του Κράτους, δεν θα μετατρέπει την Κύπρο σε προτεκτοράτο της όποιας τρίτης χώρας και θα είναι απόλυτα συμβατή με τις αρχές και αξίες που διέπουν τη λειτουργία κάθε Κράτους Μέλους της ΕΕ.