ΚΕ: Οι εντυπώσεις που κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν βοηθούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Σίγμα “Μεσημέρι και κάτι” ήταν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος ανάμεσα στα θέματα τα οποία αναφέρθηκε, ήταν και η διαγραφή 19.5 εκατομμυρίων ευρώ από τα αθλητικά σωματεία.

Συγκεκριμένα όπως ο ίδιος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε “θέλουμε να νοικοκυρεύσουμε την κατάσταση και αυτό κάνουμε από την πρώτη μέρα που βρισκόμαστε στην Κυβέρνηση. Έγινε και αυτή η λογιστική διευθέτηση. Είναι μια απόφαση που λήφθηκε το 2007 και το πιο σημαντικό είναι να βλέπουμε εάν αυτή η απόφαση δεν οδηγήσει σε μια κατάσταση πραγμάτων που σε πέντε χρόνια να έρθουμε ξανά να χρειαστούμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο”.

“Τα χρήματα δεν χάθηκαν σημερα. Χάθηκαν το 2007, με μία πολιτική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου γιατί, δεν υπήρχε η δυνατότητα, από την μία ανταπόκρισης των σωματίων και από την άλλη έπρεπε να διευθετηθούν αυτές οι υποχρεώσεις έτσι ώστε να μπορούν τα σωματεία μας συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις” σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Παράλληλα ερωτηθείς αν μπορούσαν να ανακαλέσουν την απόφαση του 2007, τόνισε πως “μια οικονομική απόφαση που λήφθηκε το 2007 δεν να αλλάξει από την σημερινή κυβέρνηση”.

“Ξαφνικά, ακούμε καθημερινά μέσα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, δηλώσεις που επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Όλοι κάποια στιγμή βρίσκονται στην αντιπολιτευσης. Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, δημιουργεί την εντύπωση στον κόσμο ότι θεωρούμε ότι μπορεί να δεχθεί ότι του σερβίρουμε. Δεν είναι έτσι τα πράγματα”, σημείωσε.

“Όλες αυτές οι δηλώσεις που γίνονται, οι εντυπώσεις που κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν για να δημιουργήσουν κόστος στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας λειτουργούν αντίθετα, βοηθούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γιατί ο κόσμος είναι πολύ πιο μπροστά από όλους εμάς μου εμπλεκόμαστε στον δημόσιο διάλογο. Η κοινωνία γνωρίζει καλύτερα” δήλωσε.