ΚΕ: Η Κυβέρνηση στηρίζει την ανάγκη λύσης για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση των 18 Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ για την Ελλάδα, δήλωσε ότι “η κυπριακή κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χθες, και ο Υπουργός Οικονομικών σήμερα στη σύνοδο του Eurogroup υποστήριξαν την ανάγκη να βρεθεί λύση για παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ», δήλωσε .

Όπως ανέφερε  ο κ. Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης έκανε ειδική αναφορά στηρίζοντας τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για αναδιάρθρωση του χρέους.

«Το Eurogroup λαμβάνει υπόψη του την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει την πρόταση σε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, δηλαδή μετά τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος. Η τρέχουσα χρηματοοικονομική βοήθεια με την Ελλάδα θα λήξει στις 30 Ιουνίου του 2015, καθώς επίσης όλες οι συμφωνίες που σχετίζονται με το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη μεταφορά από τις χώρες της ευρωζώνης των SMPs και των κερδών μέσω ΑNFA,» αναφέρεται στη σχετική δήλωση που εξέδωσε το Γιούρογκρουπ.

Οι Αρχές της ευρωζώνης, τονίζεται, «είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να διασφαλίσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη”.