Κεφαλογιάννη:”Απαιτούνται μέτρα απορρόφησης των κραδασμών αν υπάρξουν νέοι φόροι στον τουρισμό”

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους θεσμικούς φορείς προκειμένου να λάβει μέτρα απορρόφησης των κραδασμών αν τελικά δεν αποτραπεί νέα επιβολή φόρων στο τουριστικό πακέτο,

«Μια πιθανή επιβολή νέων φόρων στο τουριστικό πακέτο, συγκεκριμένα στη διαμονή, δεν διευκολύνει τα σχέδιά μας. Μετά από τόσα χρόνια ύφεσης, μια τέτοια εξέλιξη, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι ευχάριστη. Ιδίως όταν αφορά τον κατεξοχήν αναπτυξιακό κλάδο της ελληνικής οικονομίας Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του μέτρου» δήλωσε η υπουργός.

»Αντιλαμβάνομαι όμως την κρισιμότητα των στιγμών και συντάσσομαι στη γραμμή της ευθύνης. Αυτή επιτάσσει λύσεις και όχι μόνο διαπιστώσεις» πρόσθεσε.

Η υπουργός αναφέρθηκε και στα επεισόδια του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας. «Είδαμε βανδαλισμούς, καταστροφές περιουσιών, συνθήκες τρόμου για τους κατοίκους της πόλης μας. Οι εικόνες των συγκρούσεων και των βανδαλισμών, μας γυρίζουν πίσω σε ένα θλιβερό παρελθόν. Ένα παρελθόν που με πολλές προσπάθειες προσπαθήσαμε να διαγράψουμε από τη μνήμη εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι εικόνες βλάπτουν σοβαρά τη χώρα μας. Βλάπτουν σοβαρά την Αθήνα. Στέλνουν το λάθος μήνυμα, τη λάθος στιγμή» είπε η κ. Κεφαλογιάννη.