ΚΕΣΤ και ΕΤΥΚ σε διάλογο για μείωση μισθών στο τραπεζικό τομέα

Διάλογο για μείωση των μισθών στον τραπεζικό τομέα ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες ο Κυπριακός Εργοδοτικός Σύνδεσμος Τραπεζών (ΚΕΣΤ) με την συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΚ), αποκάλυψε ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΣΤ Μιχάλης Καμμάς, προσθέτοντας ότι η μείωση των μισθών περιλαμβάνεται και στο μνημόνιο.

Στήριξη στο αίτημα του ΚΕΣΤ έδωσε και η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, η οποία συζήτησε σήμερα τον ΚΕΣΤ τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα και της οικονομίας γενικότερα.

“Το θέμα της μείωσης των μισθών στον τραπεζικό τομέα περιλαμβάνεται στο μνημόνιο όπου υπάρχει ρητή πρόνοια ότι οι τράπεζες ότι θα πρέπει προχωρήσουν σε μείωση του λειτουργικού κόστους, κάτι που εξυπακούεται ότι πρέπει να υπάρξει και μείωση του μισθολογικού κόστους και σε αυτό έχει ξεκινήσει η συζήτηση του θέματος αυτού με τη συντεχνία”, ανέφερε ο κ. Καμμάς σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καμμάς είπε ότι ο διάλογος έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες, προσθέτοντας ότι ο ΚΕΣΤ ακολουθεί τον κώδικα βιομηχανικών σχέσεων.

“Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση από τη συντεχνία”, συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι το μνημόνιο προνοεί ότι η μείωση του λειτουργικού κόστους θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Φίλιος Ζαχαριάδης είπε ότι και η Ομοσπονδία θεωρεί ότι το λειτουργικό κόστος των τραπεζών θα πρέπει να μειωθεί, προσθέτοντας ότι η Ομοσπονδία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς αυτή την κατεύθυνση ώστε και με διατήρηση της εργατικής ειρήνης να μειωθεί το λειτουργικό κόστος.