«Κεραυνοί» Βασιλείου κατά Χριστόφια

Ιδιαίτερα επικριτικός για τις πολιτικές που ακολούθησε ο Δημήτρης Χριστόφιας σε εξωτερικά αλλά και εσωτερικά θέματα κατά τη διάρκεια της πενταετούς διακυβέρνησής του, εμφανίστηκε εκ νέου ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου.

Μιλώντας αυτή τη φορά στην κρατική τηλεόραση ο Γ. Βασιλείου, επέκρινε σφόδρα τους χειρισμούς Χριστόφια σε καίρια θέματα εξωτερικής πολιτικής και στάθηκε κυρίως την άρνησή του να ενταχθεί η Κύπρος στο συνεταιρισμό για την ειρήνη.

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός στην επιμονή αυτή του Δ. Χριστόφια – δεν ήθελε ούτε καν να ακούσει για το θέμα αυτό – και σημειώσει πως στο συνεταιρισμό για την ειρήνη έχει ενταχθεί μέχρι και η Ρωσία. Μίλησε ακόμη για λανθασμένες επιλογές του Δ. Χριστόφια στην οικονομία που είχαν ως αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή της χώρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γ. Βασιλείου επικρίνει δημοσίως χειρισμούς και πολιτικές του Δ. Χριστόφια. Κατά τη διάρκεια όμως αυτής του της εμφάνισης στο κρατικό κανάλι, που έγινε προ ημερών, ανέβασε τους τόνους της κριτικής του αποδομώντας πλήρως τις λογικές που ακολουθήθηκαν από τον πρώην Πρόεδρο σε κορυφαία θέματα εξωτερικής πολιτικής.