Κενεβέζος: ‘Εκτός τόπου και χρόνου’ οι λόγοι παραίτησης της Ζ. Πουλλή

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος, χαρακτηρίζει εκτός  τόπου και χρόνου και αβάσιμους τους λόγους τους οποίους επικαλείται σε σημερινή δημόσια δήλωσή της η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Ζήνα Πουλλή για την οικειοθελή αποχώρησή της.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργού, στις 11 Ιουλίου, “με έκπληξη έλαβα γνώση του αιτήματος της Διευθύντριας Μέσης Εκπαίδευσης κας Ζήνας Πουλλή για πρόωρη οικειοθελή αφυπηρέτηση. Με ιδιαίτερη δε έκπληξη, στις 12 Ιουλίου, έλαβα γνώση της δημόσιας δήλωσης της κας Πουλλή για τους λόγους της πρόωρης αφυπηρέτησής της”.

“Τα όσα αναφέρονται στη δήλωση, στην οποία η πρόωρη οικειοθελής αφυπηρέτηση της κας Πουλλή έχει μεταλλαχθεί σε παραίτηση, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Βρίσκονται δε σε αντίθεση με τα έργα που έχουν γίνει και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες της νέας διακυβέρνησης”, αναφέρει ο Υπουργός.

Ο κ. Κενεβέζος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η εκπαιδευτική κοινότητα “στη συντριπτική της πλειοψηφία συμμερίζεται τη θέση μου αυτή” και προσθέτει ότι “οι παροικούντες εν Ιερουσαλήμ, και όχι μόνο, γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης επιθυμεί να αφυπηρετήσει”.

“Σε κάθε περίπτωση, αντιλαμβάνομαι την επιλογή της να στηρίξει την πρόωρη αφυπηρέτησή της σε αβάσιμους ισχυρισμούς. Η κ. Πουλλή προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στη Μέση Εκπαίδευση και γενικά στην Παιδεία του τόπου. Εκφράζω την εκτίμησή μου για την προσφορά και το έργο που έχει επιτελέσει και της εύχομαι κάθε καλό στην προσωπική και οικογενειακή της ζωή. Θεωρώ αχρείαστο να επανέλθω επί του θέματος”, καταλήγει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Κενεβέζος.