ΚΕΒΕ: Στις Ελληνικές καλένδες παραπέμπει η Βουλή το ν/σ κρατικών εγγυήσεων

ΚΕΒΕ: Στις Ελληνικές καλένδες παραπέμπει η Βουλή το ν/σ κρατικών εγγυήσεων

Είναι με ιδιαίτερη απογοήτευση που το ΚΕΒΕ διαπιστώνει ότι το θέμα των Κρατικών Εγγυήσεων παραπέμπεται για ακόμα μια φορά στις Ελληνικές καλένδες θέτοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων και αυτοεργοδοτουμένων.

Φαίνεται, δυστυχώς, ότι παρά την καθολική αναγνώριση της ανάγκης να ψηφιστεί το εν λόγω Σχέδιο, επικρατούν και πάλιν προεκλογικές σκοπιμότητες και με προμετωπίδα καθαρά διαδικαστικά ζητήματα η Βουλή των Αντιπροσώπων αποτυγχάνει για ακόμα μια φορά να αφουγκραστεί την πραγματικότητα και να δώσει διέξοδο στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειονότητα πολιτών και επιχειρήσεων.

Το ΚΕΒΕ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η έλλειψη ρευστότητας είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις ως αποτέλεσμα της πανδημίας.  Ένα πρόβλημα που μεγαλώνει όσο η κατάσταση στην αγορά δεν ομαλοποιείται σε συνδυασμό με την απουσία του εν λόγω Σχεδίου.

Οι οποιεσδήποτε δικαιολογίες και προσχήματα ότι τα μέλη του Κοινοβουλίου δεν είχαν το χρόνο να μελετήσουν το Νομοσχέδιο και κατά συνέπεια δεν μπορούν να το ψηφίσουν πριν τη διάλυση της Βουλής δεν πείθουν κανένα, αφού οι πρόνοιες του νομοσχεδίου είναι γνωστές σε όλους εδώ και πολλούς μήνες.

Καλούμε όλα τα Κόμματα που εναντιώνονται στη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, να αναλογιστούν το μέγεθος των προβλημάτων καθώς και τους κινδύνους που απειλούν τις επιχειρήσεις και τους αυτοεργοδοτούμενους από τη μη ψήφιση του και να συνεργαστούν ώστε αυτό να γίνει κατορθωτό πριν τη διάλυση της παρούσας Βουλής.