ΚΕΒΕ: Καλούμε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει περισσότερα εμβόλια

ΚΕΒΕ: Καλούμε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει περισσότερα εμβόλια

Εν όψει των επικείμενων νέων περιοριστικών μέτρων η Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΕΒΕ συνήλθε σήμερα έκτακτα και εξέτασε την πολύ σοβαρή κατάσταση που δημιουργείται.

Είναι πεποίθηση του ΚΕΒΕ πως οι επιχειρήσεις και η οικονομία του τόπου βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και οι αντοχές έχουν πραγματικά εξαντληθεί.

Ενώ δεν διαφωνούμε με τη χρησιμότητα των τεστ αντιγόνου που καλώς πραγματοποιούνται, θεωρούμε ότι η μόνη ριζική λύση του προβλήματος της πανδημίας είναι οι εμβολιασμοί.

Απαιτούμε ως εκ τούτου από την κυβέρνηση να προβεί επειγόντως προς όλες τις ενέργειες για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού εμβολίων (πέραν αυτών που εξασφαλίστηκαν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης) για να καταστεί δυνατός ο εμβολιασμός σημαντικού μέρους του πληθυσμού το ταχύτερο.

Παράλληλα καλούμε την κυβέρνηση να μεριμνήσει ούτως ώστε κατά την εξαγγελία των νέων περιοριστικών μέτρων, παραμείνει ανοικτός όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων έτσι που αυτές να μην οδηγηθούν σε πλήρη καταστροφή αλλά και τα οικονομικά του κράτους να μπορούν να ανταπεξέλθουν. Εξυπακούεται ότι όσες επιχειρήσεις παραμείνουν ανοικτές θα πρέπει να εφαρμόζουν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι στιγμές είναι πραγματικά κρίσιμες και πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για να σώσουμε τον τόπο μας.