ΚΕΒΕ: Θετική εξέλιξη η απόφαση για λειτουργία δικαστηρίων τα απογεύματα

ΚΕΒΕ: Θετική εξέλιξη η απόφαση για λειτουργία δικαστηρίων τα απογεύματα

Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην πρόσληψη 26 νέων δικαστών αλλά και στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων και τις απογευματινές ώρες προκειμένου να επιτύχει την επίσπευση του χρόνου εκδίκασης των υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιων των δικαστηρίων για χρόνια.

Με την κίνηση αυτή αναμφίβολα θα αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια και οι υποθέσεις θα εκδικάζονται ταχύτερα, γεγονός που θα βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα χιλιάδων καθυστερημένων υποθέσεων συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, ενός τομέα στον οποίο η Κύπρος παρουσιάζει σημαντική υστέρηση.

Η εξέλιξη αυτή θα βελτιώσει σημαντικά τη θέση της Κύπρου στο δείκτη ανταγωνιστικότητας ενώ προβλήματα που ταλανίζουν την επιχειρηματικότητα θα μειωθούν αισθητά ικανοποιώντας και το πάγιο αίτημα του ΚΕΒΕ για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Ταυτόχρονα το ΚΕΒΕ επισημάνει την ανάγκη για τη λειτουργία εξειδικευμένου εμπορικού δικαστηρίου το οποίο θα επιλαμβάνεται μικρότερες υποθέσεις που αφορούν το εμπόριο.

Το ΚΕΒΕ αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία των πιο πάνω αποφάσεων ζητά όπως προχωρήσουν οι σχετικοί σχεδιασμοί άμεσα.