Καύσωνας σήμερα – Στους 41 βαθμούς ανεβαίνει ο υδράργυρος

Καύσωνας σήμερα με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 41 βαθμούς. Η Μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση από τις 11 το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Θερμή αέρια μάζα θα επηρεάσει παροδικά την περιοχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα δυτικά, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το  βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες ενδέχεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Παρασκευή. Για το Σαββατοκύριακο αναμένεται σταδιακά μικρή πτώση αλλά θα παραμείνει λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.